(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Spišská Nová Ves bola prvým mestom v SR s ratingom, dnes jej ho opäť potvrdili
@ Aktuálne -> Región     Oct 19 2004 - 16:21 GMT
Spišská Nová Ves 19. októbra (TASR) - Spišská Nová Ves, ktorá ako prvé mesto na Slovensku mala ratingové hodnotenie, prevzala dnes jeho potvrdenie zlepšené v dlhodobom medzinárodnom ratingu z úrovne Ba na Ba+. V hodnotení dlhodobý lokálny rating si zachoval úroveň skAa- a krátkodobý CRA rating skP-1, čo je vôbec najvyššie hodnotenie schopnosti splatiť krátkodobé záväzky do jedného roka včas a v plnej miere.

Generálny riaditeľ CRA Rating Agency pre Slovensko ¼ubomír Dubecký pri odovzdávaní certifikátu primátorke mesta Anne Fedorovej zdôraznil, že rating sa mestu vyplatil aj ekonomicky, keďže rakúska banka znížila úrokovú sadzbu za už poskytnutý úver o 2,3 %. Spišská Nová Ves sa stala dôveryhodným partnerom aj pre nových investorov do priemyselného parku, ktorého výstavba finišuje.

Vysoké ratingové hodnotenie sa opiera predovšetkým o dobré hospodárske výsledky mesta a tvorbu prevádzkového prebytku. Súčasnú finančnú situáciu považuje CRA za stabilizovanú. Dlh mesta v závere roka 2004 by mal dosahovať 48,9 milióna Sk, čo predstavuje asi 12 % vlaňajších bežných príjmov. Agentúra predpokladá, že pri zachovaní konzervatívneho prístupu vo fiškálnej oblasti bude mesto naďalej bez problémov splácať finančné záväzky.

"Stabilné hospodárenie je súčasne predpokladom výraznejšej investičnej činnosti mesta v práve sa tvoriacom Pláne hospodárskeho a sociálneho rozvoja na najbližšie roky," dodala primátorka.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/