(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Bauer potvrdil opätovnú kandidatúru na predsedu KSK
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 20 2004 - 07:52 GMT
Košice (TASR) - Zámer kandidovať na predsedu Košického samosprávneho kraja aj do druhého volebného obdobia potvrdil včera košický "župan" Rudolf Bauer. Nasledoval košického primátora Zdenka Trebuľu, ktorý kandidatúru tiež nevylučuje.

"Kandidovať budem. Čo sa týka koalícií, pri dvojkolových voľbách volebný systém netlačí do toho, aby ich bolo nutné vytvárať do prvého kola" - uviedol dnes Bauer pre TASR. Potvrdil zároveň, že jeho strana KDH už neoficiálne rokuje s inými stranami, ktoré sú programovo blízke.

Prípadný pokus vymeniť si post s Trebuľom nepovažuje Bauer, ktorý už Košiciam primátoroval, za aktuálny. Zatiaľ sa plne venuje svojej práci pri budovaní regionálnej samosprávy a myslí si, že pri odpočte bude mať čo bilancovať.

V prvých voľbách predsedu vyššieho územného celku kandidovalo v Košickom kraji 24 kandidátov. Bauer predpokladá, že najmenej 20 ich bude aj v budúcoročných voľbách a Trebuľa môže byť jedným z nich.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/