(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Poslanci na košickom Luníku 9 odvolali Červeňáka z funkcie prednostu
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 20 2004 - 07:55 GMT
Košice (TASR) - Jozefa Červeňáka odvolali z funkcie prednostu Miestneho úradu košickej Mestskej časti Luník 9 poslanci miestneho zastupiteľstva.

Za odvolanie hlasovalo na mimoriadnom rokovaní osem z deviatich poslancov, uviedol v pondelok pre TASR rómsky starosta Ladislav Šana. K dôvodom odvolania sa nechcel vyjadrovať s tým, že zákon takýto postup poslancom umožňuje.

O obsadení funkcie prednostu Šana zatiaľ neuvažuje. "Sme chudobná mestská časť a miesto prednostu je finančne náročné" - poznamenal. Dodal, že Červeňákovi, ktorý bol vo funkcii približne päť mesiacov, chcú vytvoriť nové miesto, "všetko však bude závisieť od poslancov i samotného exprednostu".

Červeňák mal v úmysle realizovať na Luníku 9, kde žije približne 5000 Rómov, viacero ambicióznych projektov, ktoré sa podľa dostupných zdrojov zdali poslancom nereálne.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/