(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
O zvyšovaní poplatkov v michalovských MŠ rozhodnú v novembri
@ Aktuálne -> Školstvo     Oct 25 2004 - 08:57 GMT
Michalovce (TASR) - Avizované zvýšenie poplatkov v materských školách (MŠ) v Michalovciach, ale aj ďalších zemplínskych mestách sa s najväčšou pravdepodobnosťou neuskutoční do konca tohto roka.

Michalovský magistrát doposiaľ nedostal oficiálne podklady z príslušného ministerstva. V prípade, že oficiálnu vyhlášku dostane, mestské zastupiteľstvo o tejto veci rozhodne najskôr v novembri. "Nepredpokladám, že by poslanci zvolili tú najvyššiu maximálnu sumu vzhľadom k tomu, že sme zrušili takmer tretinu materských škôl, tým pádom máme prostriedky na to, aby sme nemuseli zvyšovať alebo dávať maximálnu hranicu školného," uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu v Michalovciach Viera Pakánová.

Informácie o zvyšovaní poplatkov v MŠ vyvolávajú rôzne reakcie medzi rodičmi. "O prácu by som nechcela prísť, takže by sme to asi utiahli. Nad tým ani nerozmýšľam, že by sme dieťa do škôlky nedávali," povedala jedna z michalovských mamičiek. Viaceré však zvyšovanie odmietajú a klasifikujú ho ako nezdravý jav v lokalite, v ktorej zárobky sú ďaleko za bratislavským priemerom.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/