(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Tma zaskočila turistov v Slovenskom raji i vo Vysokých Tatrách
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Nov 02 2004 - 08:35 GMT
Slovenský raj (TASR) - Nevedno, či turisti pozabudli na zmenu času, alebo zle odhadli dåžku túry, isté však je, že Horská záchranná služba (HZS) v nedeľu pomáhala v Slovenskom raji i vo Vysokých Tatrách, kde návštevníkov zaskočila tma.

Podľa informácií z dispečingu HZS krátko pred 18. hodinou požiadali o pomoc telefonicky prostredníctvom tiesňového volania 18 300 dvaja mladí turisti z Rožňavy. Za vidna ešte prešli oblasť Veľkého Sokola, ale na Malej poľane ich zastihla tma. Baterku so sebou nemali a pokračovať v spiatočnej ceste považovali za riskantné.

Podľa HZS sa dvojica zachovala rozumne, keď požiadala o pomoc. Predišla tak možnému zraneniu. Záchranári z oblastného strediska HZS Slovenský raj im pomohli dostať sa bezpečne späť. Podobnú situáciu riešili dnes záchranári aj vo Vysokých Tatrách, kde starší manželský pár z Bratislavy pre tmu nemohol pokračovať magistrálou medzi Zamkovského chatou a Hrebienkom. Taktiež požiadali o pomoc prostredníctvom tiesňového čísla HZS 18 300. Zo Zamkovského chaty okamžite odišli manželom na pomoc. Tých sa medzitým ujali náhodní turisti z Poľska. Keď sa stretli so záchranármi, mohli už spoločne a hlavne s dostatočne silným svetlom zísť na Hrebienok.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/