(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Rudolf Bauer sa stretol s právnym poradcom vlády Izraela
@ Aktuálne -> Verejná správa     Nov 03 2004 - 10:05 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Vedúci Inštitútu pre Židovské právne dedičstvo Prof. Jahym Rakover ukončil včera svoj krátkodobý pobyt na Slovensku prijatím u predsedu Košického samosprávneho kraja Rudolfa Bauera.

V sprievode svojej manželky, ale aj zástupcu Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach a košického rabína Yossi Steinera, diskutovali o hodnotách, ľudských právach a etických princípoch verejných činiteľov.

Profesora Jahyma Rakovera zaujalo konštituovanie novovzniknutého orgánu samosprávy, medzi ktoré patrí aj KSK.
Diskusia sa nevyhla ani problematike Európskej ústavy a právnym normám. Jahym Rakover okrem iného povedal: „Človek by sa mal správať ako sudca, ktorý dodržiava všetky zákony a tak zabraňuje každej diskriminácii. Človek by mal všetko vykonávať v súlade s morálkou, len tak si môže zachovať čisté ruky,“ dodal izraelský právnik.

Ten počas uplynulých dní absolvoval v Košiciach niekoľko prednášok na Právnickej a Teologickej fakulte a popoludní odcestoval späť do vlasti.

Text a foto: ¼ubomír Lehotský


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/