(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Výroba a odbyt Zekonu Michalovce mierne poklesli
@ Aktuálne -> Región     Nov 03 2004 - 13:10 GMT
Michalovce 3. novembra (TASR) - Akciová spoločnosť Zekon Michalovce dosiahla koncom septembra výrobu v objeme 373,7 milióna Sk. Ide o 13,6-% pokles v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajšieho roka v dôsledku nárastu mzdovej práce.

Odbyt spoločnosti v sledovanom období predstavuje 376,4 milióna Sk, čo znamená vyše 13-% pokles. Dôvodom bol pokles výroby plnej konfekcie a nábeh na výrobu pánskych sák.

"Spoločnosť preinvestovala od začiatku roka vyše osem miliónov korún, pričom najviac investícii smerovalo do nákupu kopírovacieho a podlepovacieho stroja, šijacích strojov, osobných vozidiel, softvéru, úpravy jedálenského bloku a podobne," uviedol dnes pre TASR predseda predstavenstva Eduard Belušák.

Zekon, a. s., Michalovce sa orientuje na výrobu klasických pracovných dámskych a pánskych odevov, blúz, nohavíc, kombinéz, pracovných plášťov, na pánske obleky a vychádzkové nohavice, na výrobky jeansovej produkcie a špeciálnu výrobu pre armádu. Temer 94 % produkcie smeruje na export, hlavne do SRN, Českej republiky, Švajčiarska a Fínska.

Spoločnosť zamestnávala koncom septembra 950 pracovníkov. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka došlo k zníženiu ich počtu o 9,5 %. Priemerná mzda dosiahla 9 172 Sk, čo predstavuje nárast o 7,6 %.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/