(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košická výstava Medexpo bude mať zaujímavé sprievodné podujatia
@ Aktuálne -> Medicína     Nov 22 2004 - 15:21 GMT
Košice 22. novembra (TASR) - Najmodernejšiu zdravotnícku techniku bude prezentovať 15 vystavovateľov zastupujúcich 64 firiem na 13. ročníku výstavy Medexpo, ktorá bude 24. - 26. novembra v košickom Dome techniky.

Okrem prístrojového vybavenia pre internistov, chirurgov či zubných lekárov to budú aj potreby pre kúpeľníctvo, liečebnú kozmetiku či farmaceutické prípravky. Ako dnes informovali organizátori na tlačovej konferencii, novinkou budú rozšírené sprievodné podujatia - Dvoøákov chirurgický, Schwarzov gynekologický a Mizlov deň internistov.

Prvá Súkromná nemocnica v Košiciach - Šaci priblíži napríklad skúsenosti s jedinou v SR hyperbarickou komorou či poznatky zo širokého upatňovania laparoskopie, miniinvazívnych operačných techník, či robotov pri chirurgických výkonoch, informoval námestník jej riaditeľa Imrich Tóth.

Medzi témami Schwarzovho dňa budú aj pôrody rizikovej skupiny prevažne rómskych žien, ktoré prichádzajú do pôrodnice často s vopred nediagnostikovanými závažnými ochoreniami, vrátane syfilisu či AIDS, uviedol prednosta 2. gynekologicko-pôrodníckej kliniky Alexander Ostró.

Ako informovali na tlačovej konferencii, vybavenosť a vnútorný modernizačný dlh nemocníc a súkromných ambulancií je rôzny. Cena zariadení súkromnej ambulancie závisí od jej zamerania a stojí od dvoch do 12 miliónov korún.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/