(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Záhrada tajov
@ Kultúra -> Výstavy     Nov 25 2004 - 13:06 GMT
23. novembra - 15. decembra 2004

Slovenské technické múzeum

Autorská výstava Gabriela Tökölyho „Záhrada tajov“ je poetickým pohľadom historika a fotografa na gemerský kraj – jeho prírodu, historické a kultúrne pamiatky. Zvláštny uhol pohľadu odkrýva návštevníkovi nie len tajomné zákutia, prírodné scenérie, architektúru Gemera v jej rozmanitosti ale je aj povzdychom nad pomalým zánikom neopakovateľných kultúrnych hodnôt. Krása detailu je znásobovaná atmosférou ročných období. Názvy jednotlivých lokalít len dopåňajú celkový obraz krásy historického Gemera. Výstava „Záhrada tajov“ pozostáva z 90 kusov farebných fotografií.

Autor výstavy: prom. hist. Gabriel Tököly /* 1952/, archeológ a historik sa narodil v Rožňave. Po ukončení gymnázia v Rožňave absolvoval v roku 1975 archeológiu na Univerzite Eötvös Lóránt v Budapešti. Po ukončení štúdia pôsobil v rokoch 1975-76 v Okresnom múzeu v Nových Zámkoch, od roku 1977 v Baníckom múzeu od osemdesiatych rokov na Pamiatkovej správe v Rožňave /od roku 1992 ako jej riaditeľ/. V súčasnosti pôsobí v SNM Múzeu Betliar. Popri bohatej publikačnej činnosti sa venuje fotografovaniu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/