(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Futbal: Druholigový futbal sa možno už na jar budúceho roku vráti do Košíc
@ Aktuálne -> Šport     Nov 26 2004 - 14:21 GMT
Ličartovce 26. novembra (TASR) - Druholigový futbal sa možno už na jar budúceho roku vráti do Košíc, najpravdepodobnejšie do Čermeľa, bývalého stánku Lokomotívy a 1.FC. Na jeseň tu hrávala III.ligu rezerva Steel Trans Ličartovce, ktorú by vymenilo druholigové Áčko.

Ličartovce sú po jeseni na treťom mieste v druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaži a netaja sa nádejami na postup do I.ligy. "Šancu, že na jar budeme hrať II. ligu v Košiciach, momentálne vidím tak na 50 percent," povedal pre TASR majiteľ ličartovského klubu Blažej Podolák. "So zástupcami košickej Lokomotívy a.s., ktorá je vlastníkom areálu v Čermeli sme prakticky dohodnutí, nemali by byť problémy. Nevyhnutné však budú určité úpravy na štadióne a najmä rekonštrukcia umelého osvetlenia, lebo zápasy sa hrajú často až do tmy a v Ličartoviach takúto možnosť nemáme. Určite by to zvýšilo aj záujem divákov. Sme však toho názoru, že klub, ktorý po prechode do Čermeľa by už mal mať v nejakej forme aj názov mesta, nemôžu utiahnúť jeden-dvaja podnikatelia, ale po zamýšľanom vytvorení akciovky by mesto malo do nej vstúpiť, prípadne i ďalší. Keď to dokážu napr. v Trebišove, prečo by sa to nedalo v Košiciach. Zimné obdobie využijeme preto na rozhovory so zástupcami mestského zastupiteľstva, poslancami, aby sme dotiahli záležitosť úspešne do konca," dodal Podolák.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/