(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Príchod automobilky Ford na východné Slovensko môže znížiť nezamestnanosť o 3%
@ Aktuálne -> Verejná správa     Dec 03 2004 - 08:01 GMT
Košice (TASR) - Ohlásený príchod automobilky Ford na východné Slovensko môže podľa predsedu Košického samosprávneho kraja Rudolfa Bauera znížiť vysokú nezamestnanosť v kraji až o 3 %.

"Myslím si, že je to dobrá práca Ministerstva hospodárstva SR a agentúry SARIO" uviedol Bauer. Košický župan sa neobáva, že by Ford mal núdzu o kvalifikovanú pracovnú silu. Podľa neho dobré zázemie vytvára košická Technická univerzita a početné kvalitné stredné školy a učilištia s technickým zameraním.

Pri rozhodovaní bola pre investora dôležitá určite aj širokorozchodná železničná trať, po ktorej sa môže produkcia dostať bez prekládky do východných krajín, ako aj prítomnosť takých možných dodávateľov akým je napríklad U.S. Steel, dodal Bauer.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/