(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V priebehu hodiny zomreli na cestách dve mladé ženy a jeden chodec
@ Aktuálne -> Doprava     Dec 06 2004 - 08:12 GMT
Košice (TASR) - Na cestách Košického kraja zomreli v sobotu 4. decembra približne za hodinu okolo 18. h tri osoby. Najskôr skonal v Rožňave chodec doteraz nezistenej totožnosti, a potom dve mladé ženy ako účastníčky zrážky áut v katastri obce Kechnec v okrese Košice okolie.

V oboch prípadoch policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci spáchania trestného činu ublíženia na zdraví s následkom smrti. TASR o tom dnes informovala Oľga Lukáčová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Chodca, ktorý prechádzal naprieč výpadovkou Košice - Dobšiná o 17.20 na križovatke ciest I/67 a II/526 v Rožňave najprv prednou časťou zachytil Renault Traffic s košickým evidenčným číslom. Náraz auta, za volantom ktorého sedel 45-ročný Peter P. (1959) z Košíc, vymrštil muža do protismeru, a keď ležal na vozovke, tak ho ešte prešlo doteraz políciou nezistené auto. Jeho vodič z miesta činu ušiel, preto polícia po ňom a po vozidle pátra. Chodec na mieste zomrel a nariadená pitva má okrem iného zistiť, či bol už màtvy po náraze. Škoda na renaulte je 40 tisíc korún. Prípad vyšetruje polícia v Rožňave.

V druhom prípade asi o 18. h sa takisto osudnou stala križovatka v katastri Kechneca. Vodič Peugeotu 205 s košickým evidenčným číslom Tibor T. (1967) z Košíc išiel v smere od Sene na priechod na slovensko-maďarskej hranici pri obci Milhosť. Pri odbočovaní vľavo na križovatke tvaru T nedal prednosť protiidúcemu Seat Leonu s evidenčným číslom okresu Košice - okolie. Viedol ho Martin T. (1970) zo Sene.

Zrážku neprežili v peugeote 16-ročná Katarína T. a 28-ročná Silvia T., obe z Košíc, zraneniam podľahli na mieste. Vodič tohto auta utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia tri mesiace a ďalšia spolujazdkyňa 15-ročná Lucia S. z Milhosti sa bude z ťažkých zranení liečiť vyše šesť týždňov. Vodič seatu je bez zranenia a požitie alkoholu uňho nezistili. Zranenému vodičovi odobrali krv na skúšku.

Škoda na oboch autách je asi 600 tisíc korún, navyše za 10 tisíc korún sa pri nehode poškodili zvodidlá.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/