(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Primátor pozýva na koncert
@ Kultúra -> Koncerty     Dec 06 2004 - 12:28 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- V pondelok 6. decembra o 18. hodine pozýva primátor Zdenko Trebuľa všetkých Košičanov do Domu umenia na koncert v podaní Štátnej filharmónie a sólistov Štátneho divadla. Vstup na koncert je voľný.

V druhej časti programu v Dome umenia uvidia diváci filmový dokument o košickom erbe. Jeho štvrtú definitívnu podobu, ktorú mesto používa dodnes, dostalo mesto prostredníctvom erbovej listiny od Vladislava II. pred 502 rokmi 8. decembra 1502. Pred dvoma rokmi bola pri príležitosti okrúhleho jubilea odhalená bronzová plastika erbu v parku pri Dolnej bráne. Tvorba sochárskeho diela v ateliéri Arpáda Račka je tiež zachytená vo filmovom dokumente.

Pre tých občanov mesta, ktorí sa nezúčastnia na koncerte priamo v Dome umenia je pripravený priamy prenos koncertu na veľkoplošnú obrazovku, ktorá bude pri Immaculate. Od 17. hodiny budú môcť na veľkoplošnej obrazovke vidieť filmový dokument, po ňom vyplní polhodinový čas koncert študentov Konzervatória a od 18. hodiny bude prenášaný koncert Štátnej filharmónie z Domu umenia.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/