(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hokej: Primátor zmenil štatút v SR Košickej arény, na MS 1000 miest pre autá
@ Aktuálne -> Šport     Dec 08 2004 - 08:06 GMT
Košice (TASR) - Na rokovaní Správnej rady Občianskeho združenia Košickej arény sa primátor Košíc Zdenko Trebuľa vzdal štatútu fyzickej osoby, svoj podiel riadneho člena prevedie na ostatných členov Košickej arény (KA) a v správnej rade bude pôsobiť ako primátor mesta. Predstavitelia združenia tiež informovali, že správna rada súhlasila s prevedením členstva s hlasovacími právami na zástupcov spoločnosti U.S. Steel a hlasovací podiel mesta Košice ostane zachovaný vo výške 33,3 percenta.

Združenie požiadalo mesto Košice o predaj pozemku s výmerou 2567 štvorcových metrov za južnou stenou KA, ktorý potrebuje pre tréningovú halu. V jej susedstve chce postaviť parkovisko s rozlohou 24.000 m2. Tento pozemok je tiež vo vlastníctve mesta a KA požiadala o jeho zverenie do dlhodobej správy. Vjazd i výjazdy z parkoviska sú projektované na Moldavskú ulicu. Parkovacie miesta pred a za KA a pod tréningovou halou budú mať spolu kapacitu 550 miest. Ak sa v Košiciach uskutočnia zápasy MS v hokeji, bude treba pristavať poschodie na pozemnom parkovisku za halou. Tým by sa počet miest zvýšil na 1000.

Pracovný tím informoval o postupe prác na KA – pokračujú betonárske a murárske práce na zázemí štadióna, rozširujú sa prechody pre divákov. Cez zimu by sa mala zbúrať schátraná murovaná časť starej haly a vybudovať nová a uzavrieť západná stena novej haly. V týchto dňoch sa končí výber dodávateľov chladenia a vzduchotechniky, ktoré podmieňujú energetickú časť technológie haly. Do polovice januára by mali byť urobené výbery dodávateľov tak, aby sa upresnila finančná náročnosť dostavby KA. Súčasne sa už hľadá aj budúci prevádzkovateľ KA – jej dostavba má byť skončená v máji roku 2006.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/