(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vodné pólo: Košičania túžia po striebre a nepohàdnu ani bojom o zlato
@ Aktuálne -> Šport     Dec 09 2004 - 08:05 GMT
Košice (TASR) - Po utorňajšej predohrávke Kúpele Piešťany - PVK Vrútky (12:8) odohrajú v závere týždňa zostávajúce tri duely tzv. dvojičiek úvodného kola nového ročníka I. ligy vodných pólistov. K favoritom na medailové priečky už tradične patria hráči ŠKP Košice, ako to naznačil prezident ŠKP Viliam Illés na stredajšej tradičnej tlačovej konferencii na prahu novej sezóny.

"V uplynulom ročníku I.ligy náš tím skončil tretí, a hoci vekový priemer kolektívu je len 19,9 roka myslíme si, že dozrel čas na zisk strieborných medailí a možno aj šanca zabojovať o prvenstvo," neskrýval optimizmus prezident Illés.

V podobnom duchu vyzneli tiež slová trénera Szabolcsa Eschwiga, ktorý je súčasne kormidelníkom slovenskej juniorskej reprezentácie a v druhej polovici októbra budúceho roku ju čaká štart na MS v Argentíne: "Z 18 hráčov prvoligového celku je až 13 v dorasteneckom veku. To si od väčšiny chlapcov vyžaduje skoro enormné úsilie, lebo ôsmi sú v juniorskej reprezentácii, hrajú pravidelne dorasteneckú i seniorskú ligu, navyše si plnia i školské povinnosti. Až na výnimky sú totiž stredoškoláci alebo vysokoškoláci. V tomto roku mali len 7 voľných víkendov, a tak sa nemožno čudovať, že v mužskej lige odohrajú s kýmkoľvek výborný zápas a potom nečakane prehrajú so slabším mužstvom. Žiadali by sa jeden - dvaja skúsení hráči, ktorí by mladých v kritických momentoch dokázali v bazéne usmerniť. Ak sa tento dobrý kolektív udrží aj pre budúcu sezónu a doplní o skúsenejších pólistov môžeme naozaj zaútočiť aj na majstrovský titul."

Ligovú súťaž odohrá opäť 8 kolektívov, ktoré sa najprv stretnú systémom doma-vonku v základnej časti. Kalendár súťaže ovplyvnila januárová európska seniorská kvalifikácia v Imperii o postup na budúcoročné MS v Montreale, takže v decembri zohrajú tímy len tri ligové zápasy, koncom februára 2005 jedno dvojkolo, najviac stretnutí v marci a základnú časť dohrajú v polovici apríla. V nadstavbe sa oddelia štyri najlepšie celky a každý z nich usporiada turnaj o 1.-4. miesto, kým zvyšné kvarteto sa stretne už len dvakrát v skupine o 5.-8. miesto u družstva, ktoré po základnej časti skončí na 8. a 7. mieste.


Program zostávajúcich stretnutí I.kola:

10. decembra : 18.15 Slávia UK Bratislava-KVP Komárno, 19.00 ŠKP Košice-Slávia ATU Košice

11. decembra: 19.00 NCHZ Nováky -Topvar Topoľčany (v Topoľčanoch)

Nasledujúce dvojkolo zohrajú 18. a 19. decembra.
či jp


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/