(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košický Klub Zemplínčanov pripravil predvianočné podujatie Kračún na valale
@ Kultúra -> Tanec a Balet     Dec 09 2004 - 12:32 GMT
Košice 9. decembra (TASR) - Kračún, v zemplínskom nárečí Štedrý večer, pripravuje na 10. decembra už po ôsmy raz pre svojich členov košický Klub Zemplínčanov.

"Podujatie robíme každoročne v decembri, aby sme našich členov naladili na vianočnú atmosféru a zároveň si pripomenuli tradície, ktoré sme ako deti získali v rodnom Zemplíne," povedal o podujatí prezident klubu Ján Poprenda. Účastníci si priblížia tradície od Ondreja do Troch kráľov, zvlášť sa bude prezentovať stolovanie, zvyky, spevy a chýbať nebude v košickom Ferrocentre vianočná večera.

Na košickom Kračúne sa prezentujú vždy iné mestá - tento raz to bude folklórna skupina Dupna z Jasenova a spevácka skupina Hačure z Humenného. "Každý rok chodí iné mesto a prezentuje svoj región a kultúru, pretože iné zvyky a náboženské razenie majú Vianoce pri Medzilaborciach či Humennom a iné pri Trebišove a Michalovciach," dodal Poprenda.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/