(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na pašovanie cigariet doplatili traja východniari, medzi nimi policajt
@ Aktuálne -> Región     Dec 16 2004 - 12:19 GMT
Košice 16. decembra (TASR) - Na pašovanie cigariet doplatili v týchto dňoch traja muži z východného Slovenska, medzi ktorými je aj policajt z Oddelenia hraničnej kontroly v Maťovských Vojkovciach.

Vyšetrovateľ obvinil z trestného činu porušovania predpisov o obehu tovaru v styku s cudzinou a porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru 26-ročného Martina Ch. a 32-ročného policajta z Maťovských Vojkoviec a 26-ročného Martina D. z Kráľovského Chlmca.

Obvinená trojica v čase od začiatku septembra do 13. decembra po predchádzajúcej dohode s nezistenými Ukrajincami zabezpečila v katastri obce Ruská nelegálny dovoz cigariet rôznych značiek na územie Slovenskej republiky. Obvinení prevzali od neznámej osoby najmenej 10 tisíc kartónov cigariet v hodnote 4 milióny 900 tisíc korún. Takto získané cigarety previezol Martin Ch. traktorom s vlečkou a ukryl ich v hangári rodinného domu v Maťovských Vojkovciach. Ïalší z obvinených Martin D. odovzdával cigarety neznámym osobám. V pondelok (13.12.) Martin Ch. prevzal v obci Ruská ďalších 6300 kartónov cigariet v celkovej hodnote 3 milióny 136 tisíc korún, ktoré mal zaviezť do uvedeného hangáru, pričom krátko pred 19. hodinou bol zadržaný policajnou hliadkou.

Obvinení muži sú zadržaní v cele policajného zaistenia a je spracovaný návrh na ich vzatie do väzby.

Prípadom sa zaoberá Úrad justičnej a kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach. TASR o prípade dnes informovala hovorkyňa KR PZ Jana Demjanovičová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/