(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košický samosprávny kraj sa bude snažiť udržať súčasné ceny v doprave
@ Aktuálne -> Verejná správa     Dec 17 2004 - 15:11 GMT
Košice 17. decembra (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) sa bude snažiť udržať aj po 1. januári 2005 súčasnú úroveň cien lístkov i zliav v autobusovej doprave.

"Nemáme záujem zhoršovať sociálnu situáciu občanov," uviedol predseda KSK Rudolf Bauer. Pripomenul, že sociálna situácia obyvateľstva v Košickom kraji je najhoršia na Slovensku. Na riešenie problému, ktorý vznikol presunom kompetencie v oblasti regulácie cien a zliav z Ministerstva financií SR na vyššie územné celky (VÚC) sa preto budú pozerať cez tento fakt, dodal.

Poslanci košickej regionálnej samosprávy v pondelok 13. decembra schválili rozpočet na budúci rok, nepočítali však s dodatočnými nákladmi na autobusovú dopravu. KSK zatiaľ nemá k dispozícii ekonomický rozbor ani pripravený nový cenový výmer. Zachovanie súčasného stavu bude závisieť od toho, ako bude KSK schopný udržať úroveň vykrývania strát vo verejnej autobusovej doprave.

V súvislosti s rozhodnutím vlády doplatiť podnikom SAD dodatočných 200 miliónov Sk Bauer upozornil, že VÚC sa budú musieť navyše vysporiadať aj s týmto navýšením, s ktorým vláda v budúcoročnom rozpočte nepočítala.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/