(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Budimíri sa konala vianočná burza starožitností
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Dec 20 2004 - 08:13 GMT
Budimír/Košice (TASR) - Pripomenúť si Vianoce spred 50 až 100 rokov bolo cieľom Vianočnej burzy starožitností, ktorá sa v sobotu uskutočnila v Budimíri pri Košiciach.

Atmosféru Vianoc na burze nepripomínali len predmety súvisiace so sviatkami pokoja, nachádzajúce sa na ploche 700 metrov štvorcových a rytina madony z 18. storočia, ale aj vyzdobený stromček a sv. Mikuláš, ktorý rozdával darčeky. "Pravú atmosféru Vianoc plnú nielen materiálnych statkov, ale aj duchovna dotváral tiež živý betlehem," uviedol pre TASR organizátor podujatia, na ktorom sa zúčastnilo vyše 500 ľudí, Karol Linhart.

Účastníci burzy si zároveň mali možnosť pozrieť obrázky s vianočnou tematikou z roku 1835. Samotnej burze predchádzal pochod od košického marketu do Budimíra pod názvom Nedokončená, ktorým si Košičania aj obyvatelia širokého okolia pripomenuli bitku predkov s cisárom z 11. decembra 1848.

Príjemnú atmosféru burzy spestrili koledy žiakov Základnej školy v Budimíri a Folklórny súbor Karička z Družstevnej.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/