(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košického vodiča BMW stíhajú pre ublíženie na zdraví s následkom smrti
@ Aktuálne -> Doprava     Dec 29 2004 - 15:13 GMT
Košice 29. decembra (TASR) - Košického vodiča BMW, ktorý v utorok spôsobil dopravnú nehodu s následkom smrti, stíhajú pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Nehodu spôsobil 24-ročný Pavol, ktorý predpoludním jazdil po ulici Boženy Nemcovej v smere od Watsonovej ulice. Pri prejazde miernou ľavotočivou zákrutou neprispôsobil rýchlosť stavu vozovky a svojim schopnostiam, dostal šmyk a vyšiel na chodník. Zrazil 62-ročnú a následne aj 40-ročnú chodkyňu. Vozidlo sa zastavilo až po náraze do ståpu verejného osvetlenia. Pri nehode utrpela 40-ročná žena ťažké zranenia, ktorým namieste podľahla. Druhá chodkyňa utrpela ťažké zranenia s časom liečenia tri mesiace. Vodič vozidla BMW utrpel ľahký úraz s časom liečenia do 14 dní. Spolujazdec na prednom sedadle v BMW utrpel ľahký úraz a bude sa liečiť dva týždne.

Požitie alkoholických nápojov u vodiča nezistili. Na vozidle vznikla škoda 300 000 korún, poškodením ståpu verejného osvetlenia 20 000 korún a rozbitím sklenenej výplne budovy na ulici Boženy Nemcovej 80 000 korún.

TASR informovala dnes Katarína Lukáčová z KR PZ v Košiciach.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/