(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Za útok na policajta si na Nový rok "vykoledoval" obvinenie 15-ročný žiak ZŠ
@ Aktuálne -> Región     Jan 03 2005 - 15:50 GMT
Košice 3. januára (TASR) - Obvinením z trestného činu útoku na verejného činiteľa sa začal nový rok pre 15-ročného žiaka Základnej školy z Michaloviec.

Chlapec sa 1. januára krátko po pol siedmej na ulici ¼. Štúra v Michalovciach, pokúšal pred budovou policajného obvodného oddelenia kopnúť do zaparkovaného služobného motorového vozidla. Na upozornenie člena policajnej hliadky mladík reagoval tým, že ho viackrát udrel päsťou do tváre. Policajti museli voči agresívnemu chlapcovi použiť donucovacie prostriedky. Predviedli ho na obvodné oddelenie, kde sa im však začal vyhrážať usmrtením a ublížením na zdraví.

Pri incidente utrpel napadnutý policajt ľahké zranenie s dobou liečenia do siedmich dní, obvinený mladík zranený nebol. Polícia ho stíha na slobode.

Na policajta v prvý deň nového roka zaútočil aj 23-ročný Slavomír M. z Margecian. "Vykoledoval" si za to obvinenie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa. V chodbe rodinného domu na Partizánskej ulici v Margecanoch krátko pred 23 hodinou viackrát udrel päsťou do hrudníka a pravého ramena člena policajnej hliadky, ktorá prišla preveriť oznámenie, že fyzicky ubližuje svojmu otcovi. Aby zabránil ďalším násilnostiam, zasahujúci policajt použil donucovacie prostriedky. K zraneniu osôb pritom nedošlo. Obvinený násilník je trestne stíhaný na slobode.

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Demjanovičová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/