(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto Košice začína rok 2005 s úvermi 1,392 miliardy Sk
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jan 05 2005 - 09:38 GMT
Košice 4. januára (TASR) - S úvermi vo výške 1,392 miliardy Sk začína mesto Košice rok 2005. To je o 60 miliónov menej, ako v januári 2004.

Podľa primátora Zdenka Trebuľu sa mesto po dlhých rokoch ekonomických problémov, ktoré sa prejavovali v obrovskej zadlženosti, postupne uvoľnilo zo zovretia. "Situácia je podstatne lepšia. Zaradili sme sa v zadlženosti miest niekde do stredu, ale treba si uvedomiť, že ročne to bude zhruba 120 miliónov korún, ktoré ešte budeme musieť splácať," povedal primátor na dnešnom novoročnom stretnutí s novinármi.

Z hľadiska najväčších rizík pri zabezpečovaní vitálnych funkcií druhého najväčšieho mesta Slovenska a jeho rozvojových programov má primátor obavy v naplňovaní príjmovej časti rozpočtu po fiškálnej decentralizácii a nábehu nového daňového systému. "Považujem ho za mierne rizikový a čas ukáže, ako sa nám to podarí spoločne s občanmi naplniť," poznamenal primátor. Obavy má Trebuľa aj z vývoja v Dopravnom podniku mesta Košice po zmene vedenia z hľadiska zabezpečenia zdrojov na jednu z najcitlivejších oblasti života mesta.

Za najvýznamnejší rozvojový projekt Košíc považuje primátor do budúcnosti popri obnove ciest a dopravných stavbách prípravu priemyselného parku Košice - Pereš. Mesto už rokuje s významnými investormi, ktorých zatiaľ nechcel špecifikovať. Lokalitu považuje za najlepšiu v rámci Slovenska, pretože v jej blízkosti sú cesty, letisko, železnica širokého rozchodu, električková trať a všetka potrebná infraštruktúra.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/