(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
BEZPEČNOS PRE KAŽDÉHO - Cesta a ja
@ Kultúra -> Výstavy     Jun 06 2002 - 14:08 GMT
4. - 30. jún 2002

Slovenské technické múzeum



Výstava je vyvrcholením 2. ročníka medzinárodného pedagogického projektu, ktorý iniciovala spoločnosť Renault s cieľom zvýšiť bezpečnosť školákov v cestnej premávke. Je koncipovaná ako priestorová hračka - pedagogická pomôcka pre deti 1. stupňa základných škôl. Obsah a výtvarná podoba výstavy je inšpirovaná dopravnými novinami Cesta a ja, ktoré boli pripravené spoločnosťou Renault pre všetky deti zapojené do medzinárodného projektu Bezpečnosť pre každého - Cesta a ja v školskom roku 2001/2002.

Detskí návštevníci sa môžu zoznámiť s priebehom oboch ročníkov projektu a zalistovať si v materiáloch, ktoré boli špeciálne adaptované pre projekt realizovaný v tomto šk. roku na Slovensku: informácie o priebehu súťaže, pedagogické listy, žiacky zošit. Zároveň sa deti zoznámia s 11 ocenenými prácami štvrtákov z celého Slovenska, ktorí navrhovali zaujímavé riešenia na zvýšenie bezpečnosti v okolí ich školy.
Na výstavných paneloch sú pripravené pre deti najdôležitejšie informácie pre nich ako učastníkov cestnej premávky v podobe interaktívnych hier. Deti si do vopred pripravených objektov môžu vkladať vybrané obrázky a tak si stvoriť dôležitú dopravnú značku. Na magnetickej tabuli môžu vytvoriť obrázok aktuálnej situácie okolo ich školy a zamyslieť sa nad bezpečnosťou. V rámci výstavy je pripravený výtvarný rébus ako sa bezpečne správať na ceste. Zoznámia sa so super chodcom a overia si, čo všetko by mal mať správny cyklista.

Detskí návštevníci sa môžu zapojiť do súťaže spojenej s testom: Dajme zelenú správnej odpovedi pripravenej v spolupráci s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Košiciach.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/