(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
UTOROK v športe /hokej, basketbal,
@ Aktuálne -> Šport     Jan 12 2005 - 13:22 GMT
Hokej: HC Košice - HK 36 Skalica 5:1 v 39. kole ST extraligy

HC Košice - HK 36 Skalica 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Góly: 5. a 38. Šimurda, 47. a 56. Kroták, 56. Bicek - 51. Hartmann. Rozhodovali: J. Marušin - Gajan, M. Grečko, vylúčení: 3:2, navyše J. Liška (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: 56. I. Holý za Tučeka (Skalica), 1300 divákov.

Trojkolová víťazná šnúra Skaličanov podložená 16 gólmi sa skončila na košickom ľade, lebo tentoraz Záhoráci strelecky zlyhali. Vzhľadom na priebeh zápasu však je ich prehra dosť krutá.

Povzbudzujúce víťazstvo 4:1 v Trenčíne dobre naladilo domáci kolektív a pomohol mu aj rýchly vedúci gól v 5. min, keď za 41 s využil presilovku Šimurda. Pri dvoch presilovkách Skaličanov sa potom naopak vyznamenal košický brankár Petrík. Na opačnej strane v 10. min nevyužil sólo košický Drotár, ale potom už brankári nemali tak veľa práce. Snaha Skaličanov o vyrovnanie v 2. tretine priniesla niekoľko dobrých príležitostí najmä v podaní dvojice Hartmann, Kocák i Liščákovu žàdku v 36. min, ale výsledný efekt bol nulový. Naopak, v protiútoku Šimurda zvýšil na 2:0. Najviac vzruchu priniesla posledná dvadsaťminútovka, v ktorej už tempo hry diktovali Košičania. Záhoráci sa gólom Hartmanna v 51. min za stavu 0:3 ešte snažili niečo s výsledkom urobiť, vrhli sa do útoku, ale to bola voda na košický mlyn. V rozpätí 33 sekúnd dali východniari dva góly, definitívne rozhodli o svojom zaslúženom víťazstve.

***

VTJ Trebišov - HK 95 Považská Bystrica 3:8 (1:2, 1:3, 1:3)

Góly: 4. a 28. Šalata, 42. Karčák - 9. Bujdák, 18. Varhaník, 23. a 59. Pohanka, 24. Löffler, 26. a 47. Kiška, 50. Stráňovský. Rozhodovali: Bodák - Tornay, Hric, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 380 divákov.

V úvodné minúty udávali tempo hry domáci, čo v 4. min aj využili na otvorenie skóre. Potom však prevzali aktivitu Považania a zvýraznili ju do prestávky dvoma gólmi. Úvod druhej tretiny bol pre domáci celok tragický, keď v priebehu štyroch minút trikrát inkasovali. A o stretnutí bolo fakticky rozhodnuté. V poslednej tretine hostia ešte pridali tri a zo Zemplína si odniesli tri body.

***

HKM Detva - VTJ Spišská Nová Ves 2:1 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Góly: 44. Valentík, 65. Húska - 19. Sax. Rozhodovali: Jesenský - Sojko, T. Szabó, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 160 divákov

V Detve videli diváci rýchly hokej, v ktorom obe mužstvá pozorne bránili. V zápase obaja brankári podali výborné výkony.

***

Basketbal:-EL:Delta berie v Aténach iba víťazstvo,Košičankám bude chýbať Timková

Košice 11. januára (TASR) - Na basketbalistky úradujúceho slovenského majstra Delta I.C.P. Košice čaká v stredu o 20.00 veľmi dôležitý zápas B-skupiny Európskej ligy na palubovke gréckeho Sportingu Atény. Stretnú sa v ňom posledné dva tímy v tabuľke s jediným víťazstvom, pričom domáci Sporting ho získal práve v Košiciach, keď v 3. kole vyhral nečakane 68:63. Prehra ktoréhokoľvek družstva už prakticky znamená koniec nádejám na postup. Košičanky preto odlietali do Atén s jasným cieľom zvíťaziť.

"Ideme si po "požičané", lebo nič iné ako vyhrať neberieme. Chceme si ešte zachovať postupové ambície a je to súper, ktorý sa dá zdolať. Škoda, že sa nám to v novembri doma nepodarilo. V lige sa nám zatiaľ darí, Ružomberok bol pre nás tým najvhodnejším domácim súperom pred Euroligou, na ktorú odchádzame takmer v najsilnejšom zložení. Chýba iba zranená rozohrávačka Timková. Myslím si, že ak dievčatá nadviažu na kvalitné výkony z paluboviek vo Valencii, Pécsi alebo Bourges a zahrajú maximálne zodpovedne máme veľkú šancu na víťazstvo v Aténach," povedal pred odchodom na deviaty zápas Delty v Eurolige tréner Vladimír Karnay.

***

Hádzaná: Do Poľska bez Janča so zlomenou rukou a s Mojzesom

Michalovce 11. januára (TASR) - Slovenskí hádzanári absolvovali v utorok posledný tréning v Michalovciach pred stredajším odchodom do poľského Radomu, kde ich cez víkend (14.-16. januára) čaká I. fáza kvalifikácie majstrovstiev Európy 2006. Za severné hranice berie tréner Peter Hatalčík 16 hráčov, neskôr sa k tímu ešte pripojí Martin Farkašovský.

"V poslednom prípravnom zápase v piatok s Košicami utrpel Michal Jančo zlomeninu kosti na dlani, takže po Kukučkovi a Tabačkovi sme prišli o ďalšiu spojku," informoval o ďalšej zmene slovenský kouč a pokračoval: "Farkašovský v tomto týždni ešte musí zvládnuť štyri skúšky na vysokej škole, takže pricestuje neskôr. Do družstva som povolal ešte Ronalda Mojzesa." Novozámocká 26-ročná ľavá spojka síce už figurovala v širšom reprezentačnom výbere, v Poľsku je ale blízko k svojmu debutu v národnom drese.

Odhliadnuc od zranení je Hatalčík ale spokojný s atmosférou v tíme. "Chlapci sú dobre naladení a celý kolektív drží pohromade. Postupové ambície netajíme, ale v tejto situácii to ľahké nebude." V Radome sa v boji o dve postupové miesta do play off stretnú postupne s Azerbajdžanom, Holandskom a Poľskom, s ktorým nedávno hrali aj na Vianočnom pohári v Zlíne. Na sklonku starého roka sa ale so Slovákmi konfrontoval omladený výber Poľska bez najväčších opôr z bundesligy.

Asistent trénera hostiteľov turnaja 4. skupiny Wojciech Nowinski pred začiatkom kvalifikačných bojov predpovedal: "Keďže turnaj je v Poľsku, trúfam si povedať, že naša reprezentácia je povinným favoritom turnaja a veríme, že ho aj vyhráme. Ak by sa tak nestalo, nebola by to síce katastrofa, ale veľmi nemilé prekvapenie." Aj víťazstvo v Zlíne, kde Poliaci nad Hatalčíkovcami triumfovali gólom z deviny po odohratí riadneho času, môže mať podľa pravej ruky hlavného kouča Bogdana Wentu veľký význam. "Môže to byť pre našich hráčov psychologická vzpruha, lebo Slovákov v najlepšom zložení sme zdolali s niekoľkými debutantmi v kádri. Celkovo turnaj, ale nebude ani pre nás ľahký, lebo aj Holanďania hrajú kvalitnú hádzanú a prekvapiť môže aj Azerbajdžan."

***

Hádzaná: Slovenskí reprezentanti podozriví z ublíženia na zdraví študenta

Michalovce 11. januára (TASR) - Polícia v Michalovciach sa od nedele zaoberá prípadom ublíženia na zdraví 18-ročného študenta, do ktorého sú údajne zapletení aj slovenskí reprezentanti v hádzanej.

Poškodený Ondrej J., ktorý podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, pracoval v noci na nedeľu ako diskdžokej na slávnostnej recepcii po vyhlásení najlepších hádzanárov roka v hoteli Družba. Približne o pol druhej v noci ho podľa policajnej správy fyzicky napadol neznámy muž. Spôsobil mu zranenia, z ktorých sa bude zotavovať tri týždne, no v horšom prípade na následky poškodenia bubienka môže navždy prísť o sluch v pravom uchu. V utorok sa Ondrej J. v michalovskej nemocnici, kde bol hospitalizovaný, podrobil operácii.

"Stále niekto chodil k pultu a chcel, aby som hral práve jeho obľúbenú pesničku, pričom ešte nedoznela druhá. Najprv mi nadávali, potom ma niekto silno udrel. Priskočili ku mne aj ďalší, jeden ma škrtil a dvaja ma udierali po celom tele. Nechali ma až keď pribehol pracovník bezpečnostnej služby hotela. Potom som si začal baliť cédečká, keď ku mne prišiel ďalší hádzanár a udrel ma silno do hlavy. Na čo som prestal počuť na pravé ucho," povedal pre médiá Ondrej J.

"Ak sa preukáže vina podozrivého, bude záležať aj od rozsahu zranení aká bude výška trestu. Takisto bude rozhodujúce, či vyšetrovanie preukáže trestný čin z nedbanlivosti, alebo úmyselné konanie, v ktorom prípade by išlo o dvojročný trest a peňažnú pokutu," informovala zástupkyňa krajskej policajnej hovorkyne Oľga Lukáčová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/