(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Embraco považujú na Spiši za lokomotívu zahraničného kapitálu
@ Aktuálne -> Región     Jan 13 2005 - 08:37 GMT
Spišská Nová Ves (TASR) - Za "lokomotívu" zahraničného kapitálu do regiónu Spiša označujú domáci spoločnosť Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi. Jej generálny riaditeľ Lainor Driessen uviedol, že v roku 2005 by sa mali etablovať na Spiši ďalší brazílski dodávatelia komponentov pre spoločnosť Embraco.

V marci plánuje spustiť výrobu firma CWR Plasticos. Bude sídliť v novovybudovanom priemyselnom parku v priestoroch bývalého nábytkárskeho závodu Nový domov v Spišskej Novej Vsi. Zamestnávať by mala 200 až 300 ľudí. Z ďalších investorov spomenul generálny riaditeľ taliansku firmu SITEM a španielsku TADE.

Viceprimátor mesta Pavel Kuchárek pre TASR konštatoval, že priemyselný park v Spišskej Novej Vsi je skolaudovaný. "Podpísali sme dohody s Brazílčanmi, ktorí by mali prísť s technológiou v priebehu marca." Z ďalších záujemcov spomenul francúzsku firmu, ktorá plánuje využívať menšiu z výrobných hál. "Škoda, že máme iba dve výrobné haly, keďže záujem je vyšší, avšak priestorové kapacity bývalého nábytkárskeho závodu Nový domov sú obmedzené." Dodal, že mesto sa bude usilovať o podporu zo štrukturálnych fondov, aby mohlo pokračovať v rekonštrukcii doterajších a príprave nových priestorov priemyselných parkov. S vytvorením ďalšieho uvažuje v blízkosti firmy Embraco Slovakia. Problémom v novej lokalite sú však vlastnícke vzťahy k pozemkom.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/