(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Budimíre bola 55. burza zberateľov
@ Kultúra -> Podujatia     Jan 17 2005 - 08:12 GMT
Budimír (TASR) - S ponukou okolo 10 tisíc predmetov sa prezentovalo asi 50 ľudí zo Slovenska, Maďarska a Poľska na sobotňajšej 55. burze starožitností a kuriozít. Konala sa v obci Budimír pri Košiciach a prilákala približne 400 záujemcov.

Organizátor stretnutia starožitník Karol Linhart, majiteľ firmy Starožitnosti LinArt a Antikbazaru v Budimíre konštatoval, že podujatie je čoraz viac stretnutím starých dobrých známych. Získava charakter kultúrno-spoločenskej udalosti a nejde len o samotnú výmenu starožitností a kuriozít.

Burzy sa konajú v Budimíre od apríla 2004, celá ich tradícia však začala v inej obci pri Košiciach - v Čečejovciach. Už tam v roku 2000 sa začali organizovať každý mesiac vždy s nejakou sprievodnou akciou. Súčasťou prvého stretnutia v novom roku boli ukážky fotografií a článkov o doterajšej histórii burzy. Na budúci mesiac príde na rad výstava starého skla produkovaného v Košiciach a v ich okolí. V lete má byť aj ukážka dávnej bitky pri Rozhanovciach.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/