(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Fico potvrdil oficiálnu kandidatúru Trebuľu na košického "župana"
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jan 18 2005 - 08:36 GMT
Košice 17 (TASR) - Oficiálnym kandidátom strany Smer - SD na post predsedu Košického samosprávneho kraja je košický primátor Zdenko Trebuľa.

Potvrdil to včera na stretnutí v Košiciach predseda strany Robert Fico s tým, že je poverený aj rokovať o koalíciách pre tohtoročné voľby do regionálnej samosprávy.

Trebuľa podľa vlastných slov zatiaľ členom Smeru - SD nie je, ale jeho preregistrácia z SDA je len otázkou času.

Smer si vybral Trebuľu ako kandidáta na "župana" preto, že je úspešným primátorom Košíc, pre jeho sociálne cítenie a vzťah k stredoľavému priestoru, povedal Fico.

Predseda Smeru - SD si nemyslí, že zverejňovať kandidátov je predčasné. Podľa jeho názoru budú mať takto voliči dostatočný časový priestor, aby mohli sledovať kandidátov a vhodne sa rozhodnúť. Preto Smer - SD už oznámil kandidátov na "županov" aj v Banskobystrickom, Zvolenskom a Trnavskom samosprávnom kraji, ktorými sú Milan Murgaš, Juraj Blanár a Renáta Zmajkovičová.

K možným koalíciám na regionálnej úrovni Fico povedal, že nevylučujú rokovanie so žiadnym politickým subjektom nevynímajúc SMK, či KSS. Zastúpenie poslancov Smeru na kandidátke však musí zodpovedať "palebnej sile" strany podľa prieskumov verejnej mienky, ktorú nedávno na vzorke 3000 respondentov urobila nedávno SAV. "S výnimkou Trnavy a Nitry Smer - SD všade dominuje a dosahuje vyše 27-percentné preferencie" - dodal Fico.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/