(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
29.výstava umeleckej fotografie Zväzu slovenských fotografov
@ Kultúra -> Výstavy     Jan 18 2005 - 15:25 GMT
Zväz slovenských fotografov v Ružomberku, Fotoklub NOVA Košice a Verejná knižnica J.Bocatia pripravili na február v priestoroch FotoGalérie NOVA (Hlavná 48) 29.výstavu umeleckej fotografie Zväzu slovenských fotografov. "Po roku porota opäť dokončila hodnotenie fotografií zaslaných na 29.ročník výstavy umeleckej fotografie ZSF. V tomto ročníku prevládali farebné fotografie nad čiernobielymi, čo však neznamená, že kvalitné čiernobiele fotografie by sa medzi ostatnými stratili." zaznelo z úst predsedu poroty Mgr. Bc. Miroslava Černého "Aj keď farebná fotografia na výstave dominuje, veľa autorov vie, že niektoré námety sú ako stvorené len pre čiernobielu fotografiu a samozrejme naopak.Je potešujúce, že autori oboslali výstavu množstvom kvalitných fotografií a po výbere poroty vznikla zaujímavá reprezentatívna kolekcia autorov ZSF, ktorá dokumentuje súčasný stav a smerovanie fotografie na Slovensku v rámci ZSF, kde sú zastúpení autori z celého Slovenska.

Výstava nie je monotenatická, čo dáva autorom rozsiahle možnosti prezentácie a konfrontácie svojich prác a je len na autoroch, ako túto možnosť dokážu využiť. Na výstave sa zišli skoro všetky žánre fotografickej tvorby i keď najviac bola zastúpená krajina. Autori zaslali aj portréty, reportáž, či zátišie i akt. Podstatným nie je to, či niektorý žáner prevláda, alebo iný je zastúpený menej, ale to, či prezentované fotografie sú obrazom tvorivej činnosti autora a svojou kvalitou sa zaradili do výstavnej kolekcie. Výstava je dobrým barometrom kvality a rôznorodosti tvorby autorov ZSF, ktorí si môžu svoju tvorbu konfrontovať s ostatnými autormi a nechať sa inšpirovať či inšpirovať iných..."


mef


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/