(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Basketbal: Košičanky hostia Pécs, ktorý ešte len raz prehral
@ Aktuálne -> Šport     Jan 18 2005 - 15:46 GMT
Košice 18. januára (TASR) - Vo svojom jubilejnom desiatom vystúpení v B-skupine basketbalovej Euroligy žien privíta slovenský majster Delta I.C.P. Košice v stredu o 18.00 h v starej košickej športovej hale maďarský celok VSK MiZo Pécs. O sile súpera hovorí to, že má najlepšiu bilanciu v tabuľke, keď z 8 duelov prehral iba jediný.

"Maďarky predstavujú špičkové európske družstvo, ich postavenie v popredí tabuľky nie je náhodné a sú tak kvalitné, ak nie ešte lepšie ako Valencia, s ktorou sme naposledy vysoko prehrali. Bol by som však rád, keby dievčatá zahrali aspoň tak ako koncom novembra na palubovke v Pécsi, kde sme až po dráme v závere podľahli 69:74. Favorit tohto súboja je teda jasný. Navyše oproti prvému stretnutiu sa posilnil o Chorvátku Dapovú. Vo víťaznom zápase pred týždňom proti Dinamu Moskva bola táto krídelníčka druhou najlepšou strelkyňou," povedal košický kormidelník Vladimír Karnay.

Oproti poslednému víťaznému zápasu pred týždňom v Aténach so Sportingom (87:71) došlo v kádri Delty k menším zmenám. Pre chorobu nebude k dispozícii Michulková (zápal priedušiek), no v poriadku je už Timková. Ostatné sú zdravotne fit. Do kádra síce pribudla a v pondelok večer už absolvovala prvý tréning americká pivotka, 191 cm LaToya Turnerová (12. februára bude mať 25 rokov), ale ráta sa s ňou len pre najvyššiu slovenskú súťaž. Turnerová naposledy hrala v Izraeli. Košičanky tak majú vo svojom strede už tretiu Američanku, pričom po príchode Turnerovej bude Gwen Slaughterová hrať iba Euroligu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/