(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Študenti Fakulty umení košickej TU sa prezentujú semestrálnymi prácami
@ Kultúra -> Výstavy     Jan 21 2005 - 08:01 GMT
Košice (TASR) - Trojdňovú prezentáciu semestrálnych prác študentov, spojenú s dňom otvorených dverí, otvorili včera v ateliéroch Fakulty umení košickej Technickej univerzity (FU TU).

Prácami, ktoré vznikli v zimnom semestri akademického roka 2005 - 2006 sa prezentujú študenti prvého až piateho ročníka odborov architektúra, dizajn a výtvarné umenie, informoval dekan fakulty Jaroslav Jarema. Šiestaci, ktorí pripravujú diplomové práce, sa predstavia po ich obhajobách v júni.

Tohtoročná prezentácia je podľa Jaremu významná aj tým, že po šiestich rokoch existencie bude mať fakulta tohto roku prvých absolventov - inžinierov architektúry a magistrov umenia.

Prehliadka prác môže byť inšpirujúca pre budúcich poslucháčov fakulty, ktorým sa 24. januára začínajú talentové prijímacie skúšky. Dekan informoval, že na dizajn sa ich hlási 144, na architektúru 89 a výtvarné umenie 118, pričom na každý odbor môžu prijať po 16 študentov.

V tomto akademickom roku vyučujú na FU TU podľa nových študijných programov, ktoré boli akreditované v roku 2004. Fakulta má 247 študentov a poskytuje aj možnosť zahraničných študijných pobytov na partnerských školách v zahraničí v rámci programu Socrates - Erazmus. V súčasnosti má svojich poslucháčov vo Wuppertale, Paríži, Krakove a Brne.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/