(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Poslanci MZ potvrdili rozpočet, ktorý primátor nepodpísal
@ Aktuálne -> Verejná správa     Feb 02 2005 - 08:44 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) –Poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach na mimoriadnom rokovaní potvrdili uznesenie č. 642 z 13. januára 2004, čím schválili rozpočet na rok 2005. Januárový pozmeňovací poslanecký návrh primátor nepodpísal z dôvodu rozporu so zákonom ako aj z dôvodu, že je pre mesto zjavne nevýhodný. Poslanci MZ využili svoje právo požiadať primátora o zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva. Väčšinou hlasov poslanecký návrh rozpočtu schválili. Za hlasovalo 61 zo 71 prítomných poslancov. Proti bolo 5 poslancov za Slobodné fórum, hlasovania sa zdržalo 5 poslancov (4 za Spoločný poslanecký klub a 1 za nezávislých).

Rozpočet mesta na rok 2005 predpokladá celkové príjmy 2 miliardy 087 miliónov korún, celkové výdavky 2 miliardy 081 miliónov korún. Prebytok predstavuje 5,33 milióna korún. Mestským častiam budú prerozdelené finančné prostriedky v troch rôznych výškach. Pre malé mestské časti (Barca, Džungľa, Kavečany, Lorinčík, Vyšné Opátske, Košická Nová Ves, Krásna, Myslava, Pereš, Poľov, Šebastovce, Šaca, ahanovce vo výške 3200 korún na jedného obyvateľa. Pre mestskú časť Lunik IX vo výške 1500 korún na obyvateľa s tým, že voľné zdroje budú v rozsahu príspevkov pre veľké mestské časti a zvyšok bude účelovo viazaný na rozvojové projekty. Pre veľké mestské časti Dargovských hrdinov, Juh, KVP, Nad Jazerom, Staré mesto, Západ, Sídlisko ahanovce, Sever vo výške 650 korún na obyvateľa.

Rozpočet počíta aj s účelovými investíciami do tých činností, ktoré doteraz hradili mestské časti. Ide napríklad o krytú plaváreň, trhovisko a Löfflerovo múzeum v Starom meste, Stredisko verejnoprospešných služieb, detské ihriská vo Všešportovom areáli a Relaxačné centrum na Juhu, verejnú zeleň a komunikácie na sídlisku KVP, rekreačné a športové služby v MČ Nad Jazerom, údržbu komunikácií na Pereši, splátky úverov v MČ ahanovce a Staré mesto, nájomné za kultúrne stredisko a sobášnu sieň v MČ Dargovských hrdinov, výstavbu miestnej komunikácie v MČ Myslava a opatrovateľskú službu v MČ Dargovských hrdinov, Sever, Juh a Západ. Z rozpočtu bola vypustená výstavba bytového domu na Bernolákovej ulici a rekonštrukcia domu na Hlavnej 57.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/