(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Výstavu Slovensko-prírodný klenot v srdci Európy otvorili v Múzeu Spiša
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Feb 04 2005 - 08:14 GMT
Spišská Nová Ves (TASR) - Slovensko - prírodný klenot v srdci Európy je názov výstavy, ktorú včera popoludní otvorili v Múzeu Spiša v Spišskej Novej Vsi. Pripravilo ju deväť slovenských múzeí a premiéru mala 16. februára 2002 v Slovenskom národnom múzeu v Bratislave. Po reprízach v Martine a Košiciach môžu výstavu navštíviť obyvatelia Spišskej Novej Vsi a širokého okolia.

"Z hľadiska slovenského múzejníctva, je to najkomplexnejšia dokumentácia slovenskej prírody ako celku za posledných niekoľko desaťročí," uviedla pre TASR Zuzana Krempaská z Múzea Spiša. Množstvo hmotného materiálu, skamenelín, minerálov, hornín, zoologických preparátov, rastlín, ale aj fotografií a textov ponúka bohaté informácie o vývoji, jedinečnostiach a prírodných hodnotách Slovenska.

Súčasťou výstavy bude viacero programov pre deti a mládež. Podľa Krempaskej, okrem tradičných prednášok a besied pripravili pre mladých napríklad tvorivé dielne, výtvarnú i fotografickú súťaž.

Výstava je náročná odborne, technicky i finančne. Okrem viacerých sponzorov ju podporilo aj mesto Spišská Nová Ves.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/