(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Basketbal: Delta v osemfinále EL proti Samare, Jendrichovský očakáva sviatok
@ Aktuálne -> Školstvo     Feb 10 2005 - 16:17 GMT
Košice 10. februára (TASR) - Basketbalistky úradujúceho slovenského majstra Delta I.C.P. Košice narazia v osemfinále Európskej ligy na favorizované ruské družstvo VBM-SGAU Samara, ktoré v základnej C-skupine ani raz neokúsilo trpkosť prehry. Prvý zápas je na programe 22. februára na ruskej pôde, odveta o tri dni neskôr v košickej športovej hale. V prípadnom treťom dueli 3. marca by mala Samara výhodu domácej palubovky.

Zverenky trénera Vladimíra Karnaya si pri premiérovej účasti v prestížnej súťaži vybojovali účasť vo vyraďovacích bojov vďaka piatemu miestu v zákaldnej B-skupine, keď za sebou nechali české družstvo Loko Trutnov i gréckeho zástupcu Sporting Atény. Podľa generálneho manažéra Delty Daniela Jendrichovského je hviezdami nabitý tím Samary, ktorý sa pýši titulom neoficiálneho klubového majstra sveta, jasným favoritom osemfinálového dvojzápasu. Košičanky sa však budú usilovať Samare čo najviac znepríjemniť život.

"Pre nás je už postup do osemfinále veľkým úspechom, veď sme nováčikom na euroligovej mape. O kvalite kádra Samary je zbytočné hovoriť, veď toto družstvo je schopné postaviť dve skvelé päťky. My však nemáme čo stratiť. Pre košického fanúšika bude duel veľkým sviatkom a radi by sme nadviazali na výkon proti Dinamu Moskva, za ktorý nás diváci odmenili potleskom. V posledných týždňoch nás trápia mnohé zranenia a momentálne môže naplno trénovať iba deväť hráčok. Uvažujeme, že siahneme po nejakých hráčkach z Cassovie Košice. K americkej legionárke Jennifer Smithovej pribudla v uplynulých dňoch jej krajanka 196 cm vysoká pivotka Brine Chaneyová a verím, že v podkošových činnostiach bude platnou hráčkou," povedal Jendrichovský.

Postup do osemfinále si zabezpečil aj maďarský Euro-Leasing Šopron na lavičke s bývalou úspešnou trénerkou SCP Ružomberok Natáliou Hejkovou, ktorý nastúpi proti poľskému družstvu Lotos Gdynia. Gambrinus Brno vo svojom strede so slovenskou reprezentantkou Zuzanou Žirkovou si zmeria sily s Parmou.

osemfinálové dvojice EL žien:
VBM-SGAU Samara - Delta I.C.P. Košice, MiZo Pécs - Kozačka Záporožie, Gambrinus Brno - Basket Parma, Lietuvos Vilnius - Dexia Namur, Dinamo Moskva - Wisla Can-Pack Krakov, Lotys Gdynia - Euro-Leasing Šopron, Bourges Basket - Tarbes GB, Ros Caseres Valencia - Valenciennes
prvé zápasy sú na programe 22. februára, odvety 25. februára, prípadne tretie stretnutia 3. marca


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/