(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
NEDE¼A v športe /zápasenie, hádzaná, stolný tenis/
@ Aktuálne -> Šport     Feb 14 2005 - 08:58 GMT
Zápasenie: Na majstrovstvách SR vo voľnom štýle najúspešnejšia Lokom. Košice

Košice 13. februára (TASR) - Na majstrovstvách Slovenska v zápasení vo voľnom štýle seniorov v Košiciach bola najúspešnejšia domáca Lokomotíva so ziskom 43 bodov, pred Dunajplavbou Bratislava (23) a Duklou Trenčín (21). Na šampionáte štartovalo 67 pretekárov z 12 klubov.

Úroveň majstrovstiev ani v jednej hmotnostnej kategórii neprekročila priemer, napriek tomu, že v Košiciach nastúpili všetci, s ktorými sa ráta do reprezentačného kádra. Chýbala väčšia konkurencia, favoroti víťazili bez problémov. Výnimkou bola iba hmotnosť do 66 kg, kde košický Gardoš zdolal Fašánka z Bratislavy, ktorý však nastúpil po chorobe.

Výsledky:

do 55 kg : 1. Róber Pavelek (Bánovce), 2. Miroslav Ondrejkovič (Dunajplavba Bratislava), 3. Lukáš Bachman (Dunajplavba)

do 60 kg: 1. Roman Kollár (Dunajplavba), 2. Michal Radnóti (Rimavská Sobota), 3. Bohuslav Piskor (Vihorlat Snina)

do 66 kg: 1. Matej Gardoš (Lokomotíva Košice), 2. Andrej Fašánek (Dunajplavba), 3. Patrik Tulai (Košice)

do 74 kg: 1. Daniel Dancák (Košice), 2. Jaroslav Novák (Košice), 3. Martin Runčák (Snina)

do 84 kg: 1. Peter Lapšanský (AŠK Dukla Trenčín), 2. Juraj Dancák (Košice), 3. Ján Feľvarský (Košice)

do 96 kg: 1. Martin Feľvarský (Košice), 2. Peter Francúz (Nitra), 3. Dušan Schnierer (Prievidza)

do 120 kg: 1. Peter Pecha (Trenčín), 2, Ivan Pivník (Rimavská Sobota), 3. Matej Pajúnk (Snina)

družstvá: 1. Lokomotíva Košice 43, 2. Dunajplavba Bratislava 23, 3. AŠK Dukla Trenčín 21

***

Košických fanúšikov stíhajú za výtržnosti počas hádzanárskeho zápasu v Prešove

Košice/Prešov 13. februára (TASR) - Prešovská polícia stíha skupinu košických športových fanúšikov, ktorí na stretnutí medzinárodnej hádzanárskej ligy v Prešove robili výtržností.

Fanúšikovia už čelia obvineniu z trestných činov výtržníctva, poškodzovania cudzej veci a útoku na verejného činiteľa, informovala dnes hovorkyňa KR PZ v Prešove Magdaléna Fečová.

Incident sa stal počas sobotňajšieho večerného stretnutia hádzanárskej interligy HIL medzi Tatranom Prešov a 1. mestským hádzanárskym klubom Košice, ktorý stretnutie prehral. Osemnásti Košičania vošli do prešovskej hádzanárskej haly a drevenými palicami napadli člena ochrannej bezpečnostnej služby, ktorý si plnil povinnosti pri vchode. Drevenou palicou ho udreli po chrbte, následne vošli dovnútra haly počas zápasu, porozbíjali plachtové stoličky a robili výtržnosti. Privolanú posilu – policajta mestskej polície výtržníci rovnako napadli nielen slovne ale aj fyzicky, takže bolo potrebné privolať štátnu políciu, uviedla Fečová.

Po príchode policajtov obvodného oddelenia PZ všetkých osemnástich útočníkov, medzi ktorými bol aj mladistvý, spacifikovali, zadržali a po vypočutí prepustili na slobodu. Tatranu, spol. s r.o. Prešov, spôsobili škodu 15 000 korún. Po prepustení štrnásti z nich vošli o 20. hodine do baru na Hlavnej ulici v Prešove a opätovne robili výtržnosti. Rozbíjali zariadenie baru a majiteľovi spôsobili škodu 8000 korún. Podľa Fečovej znovu privolali policajné hliadky PZ, ktoré výtržníkov predviedli na OR PZ v Prešove. Vyšetrovateľ im obmedzil slobodu a vzniesol im obvinenie pre trestné činy výtržníctva, poškodzovania cudzej veci a útoku na verejného činiteľa formou spolupáchateľstva.

Obvinených stíhajú na slobode.

***

Hádzaná: Výtržnosti košických fanúšikov v Prešove

Košice/Prešov 13. februára (TASR) - Zápas 16. kola česko-slovenskej ligy hádzanárov HIL Tatran Prešov - 1.MHK Košice 32:28 poznačili nečakané výtržnosti hosťujúcich fanúšikov. Prešovská polícia už stíha na slobode skupinu košických priaznivcov, ktorí sa v priebehu susedského derby prezentovali výtržnosťami.

Podľa hovorkyne KR PZ v Prešove Magdalény Fečovej fanúšikovia čelia obvineniu z trestných činov výtržníctva, poškodzovania cudzej veci a útoku na verejného činiteľa. Osemnásti Košičania vošli do prešovskej hádzanárskej haly a drevenými palicami napadli člena ochrannej bezpečnostnej služby, ktorý si plnil povinnosti pri vchode. Drevenou palicou ho udreli po chrbte, následne vošli dovnútra haly počas zápasu, porozbíjali plachtové stoličky a robili výtržnosti. Privolanú posilu, policajta mestskej polície, výtržníci rovnako napadli nielen slovne ale aj fyzicky, takže bolo potrebné privolať štátnu políciu.

Po príchode policajtov obvodného oddelenia PZ všetkých osemnástich útočníkov, medzi ktorými bol aj mladistvý, spacifikovali, zadržali a po vypočutí prepustili na slobodu. Tatranu, spol. s r.o. Prešov, spôsobili škodu 15.000 korún. Po prepustení štrnásti z nich vošli o 20.00 do baru na Hlavnej ulici v Prešove a opätovne robili výtržnosti. Rozbíjali zariadenie baru a majiteľovi spôsobili škodu 8000 korún. Podľa Fečovej znovu privolali policajné hliadky PZ, ktoré výtržníkov predviedli na OR PZ v Prešove. Vyšetrovateľ im obmedzil slobodu a vzniesol im obvinenie pre trestné činy výtržníctva, poškodzovania cudzej veci a útoku na verejného činiteľa formou spolupáchateľstva.

***

Stolný tenis: Po 9. kole na čele extraligy muži ŠKST a ženy Topvaru A

Michalovce 13. februára (TASR) - Stolnotenisová extraliga mužov a žien mala na programe zápasy 9. kola.

Výsledky:
muži: Topoľčany - Čadca 4:10, Michalovce - Komárno/Šahy 7:7, Ružomberok - Malacky 2:10, Ružomberok - Komármo/Šahy 10:4, Ružomberok - ŠKST Bratislava 3:10, Tvrdošín/Nižná - Malacky 1:10, Tvrdošín - Bratislava 1:10

Poradie: 1. Bratislava 45, 2. Michalovce 39, 3. Malacky 39
ženy:
Valaliky - Šarišské Michaľany 1:9, Trnávka - Nitra 5:5, Malacky - Dunajská Streda 7:3, Ružomberok - Topvar Topoľčany B 5:5, Podbrezová - Topvar A 0:10, Trnávka - Dunajská Streda 3:7, Malacky - Nitra 9:1, Ružomberok - Topvar A 1:9, Podbrezová - Topvar B 3:7

Poradie: 1. Topvar A, 2. Malacky po 45, 3. Dunajská Streda 40


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/