(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vo Vranovskom okrese príde do konca apríla o prácu 210 ľudí
@ Aktuálne -> Región     Feb 15 2005 - 13:48 GMT
Vranov nad Topľou/Zemplín 15. februára (TASR) - Do konca apríla príde vo Vranovskom okrese na základe doteraz avizovaného hromadného prepúšťania o prácu celkom 210 ľudí.

Hromadné prepúšťanie, ktoré plynie od decembra minulého roku, ohlásila akciová spoločnosť Bukóza Píla Hencovce, ktorá prepustí dovedna 106 ľudí. S 26 pracovníkmi sa rozlúči aj Bukóza Progres, s. r. o., Hencovce. "Dôvodom prepúšťania je podľa vedenia podnikov racionalizácia výroby," uviedol dnes pre TASR vedúci oddelenia sprostredkovateľských služieb Úradu práce sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) vo Vranove nad Topľou Ján Šveda. Dodal, že ďalších 78 pracovníkov príde o zamestnanie vo vranovskej akciovej spoločnosti Mezbyt. "Keďže v súvislosti s týmto hromadným prepúšťaním, ktoré malo byť realizované v posledných dvoch mesiacoch minulého roka, bol podaný návrh na súd, posunulo sa do tohto roka," doplnil Šveda.

V Humenskom, Sninskom a Medzilaboreckom okrese hromadné prepúšťanie v tomto roku nemajú hlásené. Posledné na ÚPSVaR v Humennom evidujú z októbra minulého roka a dotklo sa asi 180 ľudí v sninskom Vihorlate. Obdobne je na tom aj Michalovský a Sobranecký okres. Posledné hromadné prepúšťanie sa uskutočnilo v lete 2004 a dotklo sa 20 pracovníkov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Michalovciach a 91 zamestnancov Elektrárne Vojany.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/