(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Nové možnosti ako mať a ušetriť
@ Aktuálne -> Médiá     Apr 09 2002 - 19:28 GMT
Nové možnosti ako mať a ušetriť

Nedostatočne narastajúcu hladinu možností využívania internetových služieb na Slovensku v posledných dňoch dostatočne rozbúril vstup spoločnosti Kiwwi. Táto firma sa stala v priebehu niekoľkých krátkych týždňov zaujímavá predovšetkým svojimi dvoma základnými službami zákazníkom. Ide o možnosť telefonických rozhovorov prostredníctvom internetu, kde sú poplatky výrazne nižšie oproti využívaniu iných možností komunikácie a taktiež vďaka službám, ktorými zavádzajú internet zadarmo.

V salóniku hotela Slovan sa médiam predstavili slovenský generálny riaditeľ spoločnosti Stanislav Vencel, košická manažérka spoločnosti Lýdia Nováková a oblastný manažér Jozef Biben.

Podľa informácií generálneho riaditeľa Stanislava Vencla spoločnosť Kiwwi vznikla spojeným úsilím väčšieho počtu zahraničných akcionárov z rôznych krajín, pričom zakladateľskou krajinou sa stalo Rakúsko. Od 1. septembra 2000 pôsobia aj v Českej republike, od 1. októbra 2000 na Slovensku a od 16. októbra 2000 aj v Maďarsku. Už v marci 2001 plánujú svoj vstup na slovinský trh, potom nastupuje poľský.

Prvý z produktov, ktorý radí túto firmy medzi alternatívne telekomunikačné spoločnosti založené na systéme VoIP (Voice over IP), ponúka možnosť telefonických hovorov s viacerými výhodami. Užívateľ neplatí žiaden mesačný paušálny poplatok, náklady na telefonovanie sa znížia až o polovicu, hovory do zahraničia a volania do sietí mobilných operátorov sú vyúčtované presne na sekundu a to od prvej sekundy, nie je potrebný žiaden minimálny mesačný obrat, zákaznícky servis je k dispozícii non-stop.

Sieť spoločnosti Kiwwi v súčasnosti využíva 50 prestupných uzlov, z toho je 35 v ČR, 8 na Slovensku a 7 v Maďarsku. Platby za volanie sa riadia kategorizáciou zón.

V súvisloti s poskytovaním tejto služby je nutné uviesť, že platí len pre firmy, nie pre fyzické osoby, ktoré nepodnikajú. Služby pritom ponúkajú už spoločnostiam, ktoré inak bežne platia trojtisícové a vyššie telefonické účty. Záujem v Košiciach je vyšší ako v Bratislave.

Ïalšou službou spoločnosti Kiwwi je zavádzanie internetu, pričom túto činnosť vykonáva vo vzťahu k zákazníkovi zadarmo. Prítomní zástupcovia sa vyjadrili, že veria v možné prerozdeľovanie tržieb Slovenských telekomunikácií na základe počítadiel, ktoré určia podiel na využívaní telefónnych impulzov z internetu. Tento - na túto dobu až nestriedmy optimizmus - možno začne naberať konrétnejšie rysy až po páde monopolu Slovenských telekomunikácií, ktorý je naplánovaný na január 2003. Predstavitelia spoločnosti Kiwwi sú však o niečo optimistickejší. V Českej republike sú už telekomunikácie čiastočne demonopolizované a pôsobia tam už štyri spoločnosti, ktoré ako provideri zavádzajú internet zadarmo. Na Slovensku a v Maďarsku Kiwwi pôsobí ako prvá spoločnosť, ktorá takúto službu poskytuje.

Kiwwi má v súčasnosti na Slovensku 90 zamestnancov a podľa svojich plánov by to malo byť do konca roka približne 150 ľudí.

V Košiciach sídli ich kancelária Štefánikovej ulici č.6. Ich telefónne číslo je 0903 278 018, e-mail: [email protected]. Domovské stránky: www.kiwwi.sk a www.kiwwi.com

(13. 2. 2001)
Slavomír Szabó


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/