(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Dekan Fakulty umení TU J. Jarema ostáva vo funkcii
@ Aktuálne -> Školstvo     Mar 04 2005 - 08:34 GMT
Košice (TASR) - Dekan Fakulty umení (FU) košickej Technickej univerzity (TU) Jaroslav Jarema, ktorého meno figuruje vo zverejnenom zozname spolupracovníkov Štátnej bezpečnosti, ostáva vo funkcii. Po búrlivej diskusii na stredajšom zasadnutí Akademického senátu (AS) návrh na jeho odvolanie nezískal dostatočnú podporu.

Skupina členov senátu sa pokúsila kvôli údajnej spolupráci s ŠtB odvolať Jaremu už vlani v decembri, informoval hovorca TU Vasiľ Demko. V decembrovom uznesení AS vyzval dekana, aby zverejnil svoj spisový materiál súvisiaci s ŠtB. Na stredajšom rokovaní senátu fakulty docent Jarema predložil list, ktorým ho predseda Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN) Ján Langoš informoval, že v archívoch ÚPN sa materiál o spolupráci docenta Jaremu s ŠtB nenachádza.

Podľa Demka to však niektorým členom senátu nestačilo a novozvolený člen Ivan Novotný znova predložil návrh na odvolanie dekana, hoci pôvodné dôvody boli vyvrátené. "Nový dôvod našiel predkladateľ návrhu v napätí, ktoré vraj Jarema na fakulte vyvoláva. Po búrlivej diskusii nezískal návrh na jeho odvolanie dostatočnú podporu" - dodal Demko. Jarema stál pri zrode FU TU v Košiciach v roku 1998 a jeho druhé funkčné obdobie trvá do 30. apríla 2006.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/