(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Jaroslav Jarema ostáva vo funkcii dekana
@ Aktuálne -> Školstvo     Mar 04 2005 - 13:55 GMT
(Technická univerzita – tlačová správa) – Už po druhý krát v priebehu necelých troch mesiacov sa Akademický senát Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach venoval na svojom rokovaní okrem schvaľovania rozpočtu na rok 2005 aj horúcej téme zotrvania terajšieho dekana docenta Jaroslava Jaremu vo funkcii. V decembri minulého roku sa skupina senátorov pokúsila odvolať dekana Jaremu z postu kvôli údajnej spolupráci s niekdajšou ŠtB. Vo svojom decembrovom uznesení AS FU vyzval dekana J. Jaremu, aby zverejnil svoj spisový materiál súvisiaci s ŠtB.

Na včerajšom rokovaní senátu fakulty docent Jarema predložil list, ktorým ho predseda Správnej rady Ústavu pamäti národa Ján Langoš informoval, že v archívoch ÚPN sa materiál o spolupráci docenta J. Jaremu s ŠtB nenachádza. To však nestačilo niektorým členom senátu a novozvolený senátor Mgr. art. Ivan Novotný znova predložil návrh na odvolanie dekana, hoci pôvodné pôvody úsilia skupiny senátorov boli vyvrátené.

Nový dôvod našiel predkladateľ návrhu v napätí, ktoré vraj dekan Jaroslav Jarema na Fakulte umení vyvoláva. Po búrlivej diskusii väčšina senátorov sa však priklonila aj tentoraz na stranu dekana Jaroslava Jaremu a odmietla uznať predošlé i nové dôvody na jeho odvolanie. Dekan Jaroslav Jarema stál pri zrode Fakulty umení TU v Košiciach v roku 1998 a jeho druhé funkčné obdobie sa oficiálne skončí 30. apríla 2006.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/