(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
POTULKY MESTOM KOŠICE

SECESNÉ KOŠICE


@ Kultúra -> Podujatia     Mar 04 2005 - 14:24 GMT
Napriek tomu, že akcie nazvané „Potulky mestom Košice“ začali písať svoje dejiny len nedávno, záujem o ne narástol neočakávaným spôsobom. Každú prvú sobotu v mesiaci turistický sprievodca Milan Kolcun v spolupráci s Mestským informačný centrom organizujú tematickú prehliadku pre záujemcov o históriu mesta. Túto sobotu bude prehliadka zameraná na tému „Secesné Košice“.

Záujemcovia o odborný sprievodcovský výklad majú možnosť vybrať si z troch termínov. Prvá prehliadka začína o 13:30 (do 14:45), druhá o 15:00 (do 16:15) a tretia o 16:30 (do 17:45).

Účastníci prehliadky sa zoznámia s posledným ozdobným architektonickým štýlom, po ktorom nastúpil strohý funkcionalizmus. Secesia však svojou špecifickou ozdobnou tvárnosťou a harmóniou priťahuje znalcov umenia doposiaľ. Dokladovať to bude prehliadka najkrajších košických secesných fasád budov s odborným výkladom. Snahou organizátorov je uviesť návštevníkov na miesta, kde sa bežne nedostanú. Tentoraz to bude prehliadka interiérov vytipovaných objektov.

Pokiaľ si lístkov kúpite priamo v Mestskom informačnom centre v OD Tesco, alebo v OD Dargov, zaplatíte 30 Sk. Ak si kúpite vstupenku tesne pred začiatkom prehliadky, zaplatíte 40 Sk. Záujemcovia o prehliadky sa stretávajú vo vyššie uvedených termínoch vždy pred hotelom Slovan.

-sl-


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/