(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Požiar zrubu hasili snehom a vodou z potoka, cisterna sa k nemu nedostala
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Mar 07 2005 - 07:50 GMT
Slovenský raj (TASR) - Snehom a vodou z potoka uhasili spišskonoveskí hasiči požiar lesného zrubu v Slovenskom raji. Bolo v ňom ubytovaných sedem detí z turistického oddielu v Spišských Tomášovciach. Hasenie komplikovalo množstvo snehu, kvôli ktorému sa na miesto činu nemohla dostať cisterna.

Požiar sa rozšíril od drevenej steny za kozubom. Inštruktor turistického oddielu okamžite zavolal hasičov, kým prišli, usiloval sa uhasiť tlejúcu stenu. Hasiči sa kvôli množstvu snehu k zrubu nedostali, vodu na uhasenie museli nosiť z asi 300 metrov vzdialeného potoka v špeciálnych 20-litrových vakoch.

Žiadnemu z detí sa nič nestalo. Tri vyčerpané deti záchranári transportovali na Podlesok.

"S cisternou sme sa vôbec nedostali k zrubu, keďže je tam množstvo snehu. Požiadali sme o pomoc členov Horskej záchrannej služby z oblastného strediska Slovenský raj," povedal pre TASR Jozef Svetkovský z Hasičského a záchranného zboru v Spišskej Novej Vsi. Ocenil dobrú a rýchlu spoluprácu so záchranármi, keďže jedinou možnosťou, ako sa dostať k zrubu aspoň so základnou technikou, bol snežný skúter.

Okrem šestice hasičov pomáhali likvidovať požiar štyria lesníci, záchranár z HZS, na miesto sa snažil dostať aj lesný traktor, čo sa mu ale pre množstvo snehu nepodarilo. "Aspoň časť cesty utlačil. Snehu bolo vyše kolien. Od miesta, kam sa nám podarilo dostať s cisternou, sme sa brodili k zrubu asi hodinu a pol. Obávali sme sa, že kým sa k nemu dostaneme, bude už celý v plameňoch. Vďaka rýchlej spolupráci všetkých, ktorí sa podieľali na likvidácii požiaru, to dnes dopadlo dobre," dodal Svetkovský.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/