(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V košickej ZOO mohli deti absolvovať cestu okolo sveta za 80 minút
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Mar 07 2005 - 08:01 GMT
Košice (TASR) - Cestu okolo sveta za 80 minút mohli absolvovať prázdninujúci školáci, ktorí prijali pozvanie na rovnomennú víkendovú súťaž do košickej ZOO. Vedenie pre nich pripravilo šesť anketových otázok, na ktoré našli odpoveď priamo v areáli.

Pohľad na deväť hravých medveďov hnedých, ktorým zima neprekáža, im napríklad umožnil odpovedať správne na otázku, či tento druh spí v zime iba v prírode alebo aj v ZOO. K ľahším zaradili školáci otázku, či tiger vidí lepšie ako človek. Viac úsilia už museli vynaložiť pri zisťovaní, či je tamarin pinči cicavec. Ak dobre hľadali, zistili, že ide o zaujímavú opičku. Navštíviť časť ZOO, v ktorej sú ťavy a prečítať si údaje na informačnej tabuli, zase stačilo na to, aby sa dozvedeli, že ťavy nemajú v hrboch vodu.

"Deti sú hravé a prirodzene zvedavé. Súťaž ich zaujala. Umožnila im prejsť za 80 minút cez päť kontinentov a zoznámiť sa so zvieratami z rôznych končín sveta. ZOO je jedna veľká učebnica," uviedol pre TASR riaditeľ Karol Seman. Dodal, že počas prázdnin pripravili pre deti prvýkrát aj lyžiarsko-biologický tábor. Na neďalekých svahoch si mohli školáci zalyžovať, v ZOO sa oboznámiť s rôznymi druhmi zvierat a prácou ošetrovateľov.

Vedenie košickej ZOO pripravuje pre deti každoročne množstvo podnetných akcií.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/