(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Súťažte o košické kalendáre

Z ponuky Agentúry K
@ Kultúra -> Literatúra     Mar 08 2005 - 13:25 GMT

Knižné vydavateľstvo Agentúra K v roku 2005 vydalo dva kalendáre úzko spojené s tematikou Košíc. Jedným z nich je kalendár Košice z nadhľadu, v ktorom prezentuje najznámejšie pamiatky Košíc zachytené z vtáčej perspektívy. Ide o súbor fotografií, ktorých autormi sú Magali Bon a Milan Kolcun. Nechýbajú ani sprievodné texty, ktoré stručne oboznamujú s históriou košických dominánt.

Druhý zo spomínaných kalendárov prezentuje diela košického rodáka, výborného kresliara a grafika ¼udovíta Felda. Cit a precíznosť jeho tvorby stále udivujú maliarsky i laický svet. ¼udovít Feld dozaista patrí k vrcholným predstaviteľom košickej umeleckej histórie. Dokazujú to aj jeho kresby a litografie prezentované v spomínanom kalendári.

I keď je kalendár zvyčajne vnímaný ako spotrebný materiál, pri týchto dvoch spomínaných dielach možno hovoriť aj o zberateľských raritách, ktoré by nemali chýbať z knižniciach zberateľov regionálnej literatúre, či každého Košičana vôbec.

Vydavateľstvo Agentúra K nám venovalo do súťaže dva kalendáre Košice z nadhľadu a jeden kalendár ¼udovít Feld. Pri troške šťastia môžu byť vaše. Stačí ak na adresu [email protected] zašlete e-mail. Jeho predmet označte KALENDÁR a do e-mailu napíšte svoje meno a číslo na mobil. Vo štvrtok dopoludnia vyžrebujeme jedného výhercu.

-sl-


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/