(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Zekon Michalovce zrealizoval vlani výrobu za vyše 480 miliónov Sk
@ Aktuálne -> Región     Mar 08 2005 - 16:28 GMT
Michalovce 8. marca (TASR) - Akciová spoločnosť Zekon Michalovce v minulom roku zrealizovala výrobu v objeme 480,595 milióna Sk. Je to o 11,23 % menej ako v predchádzajúcom roku.

Odbyt spoločnosti dosiahol 480,538 milióna Sk, čo je oproti roku 2003 pokles o zhruba 12 %. V tomto roku plánuje Zekon tržby za vlastné výrobky a služby vyše 468 miliónov Sk. "Dôsledkom zníženia plánovaných tržieb je pokles produkcie vyrábanej v plnej konfekcii a zníženie počtu zamestnancov," uviedol dnes pre TASR podpredseda predstavenstva Michal Kandala.

Zekon, a. s., Michalovce investoval v minulom roku vyše 14 miliónov Sk. Najviac investícii smerovalo do nákupu kopírovacieho, podlepovacieho a ďalších šijacích strojov, do dopravníkového systému, osobných vozidiel, úpravy závodnej predajne a jedálenského bloku a pod.

Michalovský Zekon je výrobca profesiovej konfekcie. Hlavný výrobný sortiment predstavujú pánske a dámske pracovné odevy, pánske vychádzkové nohavice, obleky, džínsové výrobky a špeciálna výroba pre armádu. Až 94 % produkcie Zekonu smeruje do SRN, Českej republiky, Švajčiarska a Fínska.

Vlani zamestnávala spoločnosť 947 pracovníkov, čo je oproti predchádzajúcemu roku zníženie o 8,14 %. Priemerná mzda vo firme dosahovala 9 354 Sk, čo predstavoval nárast o 6,83 %. V tomto roku by mala priemerná mzda stúpnuť o 5 %.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/