(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Do súťaže o Mariánsky dvor sa prihlásili štyria záujemcovia, hájenka Girbeš predaná
@ Aktuálne -> Verejná správa     Mar 10 2005 - 09:26 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) – Do 28. februára sa mohli prihlásiť záujemcovia do verejnej obchodnej súťaže o najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy na využitie budov a pozemkov v areáli Mariánskeho dvora (v lokalite ulíc Továrenská - Štefánikova) a pozemku v lokalite ulíc Hviezdoslavova - Továrenská v Košiciach. Mesto ponúklo možnosť využiť budovy a pozemky vcelku alebo samostatne.

Do skončenia termínu sa prihlásili štyria záujemcovia, ktorí požiadali o odkúpenie Mariánskeho dvora i pozemku na Továrenskej ulici. Výberová komisia, ktorej členmi boli popri poslancoch MZ aj pamiatkári a zástupcovia Útvaru hlavného architekta, na prvom zasadnutí otvorila obálky s ponukami, ale súťaž zatiaľ neuzavrela. Jej členovia sa opäť stretnú na budúci týždeň, keď by mal padnúť návrh na víťaza súťaže. V konečnej fáze ho bude schvaľovať mestské zastupiteľstvo.

Do 28. februára sa mohli prihlásiť aj zájemcovia o ďalšiu obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy na predaj nehnuteľného majetku mesta. Medzi 15 ponúkanými položkami boli väčšinou pozemky v rôznych častiach mesta – vo Veľkej Lodine, na Ulici čsl. odboja, Piešťanskej, Pekinskej, Bardejovskej ulici, nehnuteľnosti v Myslave, na Grunte, na Ungárovej, Kurskej, Čárskeho a Werferovej ulici.

Po niekoľkých pokusoch sa podarilo predať bývalú hájenku Girbeš v katastri Myslavy. Predali sa aj dva pozemky na výstavbu rodinných domov na Ulici čsl. odboja, jeden pozemok na výstavbu rodinného domu na Piešťanskej ulici a pozemky na výstavbu garáží na Čárskeho a Pekinskej ulici. Najviac záujemcov – štyria – sa uchádzali o kúpu pozemku na Piešťanskej ulici. Na ďalšie ponúkané nehnuteľnosti neprišli žiadne ponuky, aj keď záujemcovia si súťažné podklady prevzali.

Pravdepodobne v máji vypíše mesto ďalšiu verejnú obchodnú súťaž, do ktorej budú zaradené nehnuteľnosti, o ktoré nebol záujem v tejto súťaži, ale aj nové nehnuteľnosti, predaj ktorých schváli aprílové zastupiteľstvo.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/