(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
ŠTVRTOK v športe /hokej/
@ Aktuálne -> Šport     Mar 11 2005 - 08:22 GMT
Hokej: Nitra - Košice 1:2 v 3. zápase štvrťfinále play off ST extraligy

HKM Dynamax Nitra - HC Košice 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Góly: 19. J. Kováčik - 21. Kroták, 22. Bicek, Rozhodovali: Marušin - Galamboš, Mészáros, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, striedania: 21. Topoli za Kowalczyka (Košice), 4800 divákov

Na zápasy: 0:3

***

Hlasy trénerov po zápase Nitra - Košice

HKM Dynamax Nitra - HC Košice 1:2

Košičania pricestovali do Nitry s vedením 2:0 na zápasy a tak mohli hrať so zabezpečenou obranou, keď tvoriť museli hlavne domáci. V 8:12 minúte bol zápas na hodinu prerušený, po tom čo divák vylial minimálne množstvo tekutiny, ktorá sa používa v baníctve a smrdí ako plyn. Ako informoval Juraj Okoličány, nešlo o nebezpečný plyn a v hre sa mohlo pokračovať.

Keď bežala 19. minúta J. Kováčik pri presilovke 5:3 otvoril skóre bombou spomedzi kruhov. V 25. sekunde druhej tretiny tiež z presilovky, ale aj s obrovskou dávkou šťastia vyrovnal Kroták. O 61 sekúnd bolo už 1:2 po rýchlom brejku k tyčke trafil Bicek a ako sa neskôr ukázalo, bol to rozhodujúci gól. V tretej časti hry Košičania zabetónovali obranu a hrozili nebezpečnými kontrami. Nitre nepomohla ani záverečná hra bez brankára a tak východniari vedú pred zajtrajším duelom 3:0 na zápasy.

Hlasy trénerov:

Rudolf Uličný, tréner Nitry: "Psychická prevaha Košíc z vedenia 2:0 na zápasy bola zjavná. My sme hrali kàčovito, rozhárane. Zlomový bol prvý inkasovaný gól. Potom sme síce mali šance, ale nevyužili sme ich, aj keď sme chceli za každú cenu vyhrať."

Dušan Gregor, tréner Košíc: "Podali sme zodpovedný a disciplinovaný výkon, keď sme vycházali z dobrej obrany. Vyšiel nám vstup do druhej tretiny. Vedeli sme zaujímavý a vyrovnaný súboj, aj keď sme sa v tretej tretine dostali pod tlak, zvádli sme ju a už nám chýba iba krôčik k postupu do semifinále."


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/