(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košickom kraji stúpol počet chrípkových ochorení o 64,5 percenta
@ Aktuálne -> Medicína     Mar 12 2005 - 19:34 GMT
Košice (TASR) - V Košickom kraji stúpol počet chrípkových ochorení v porovnaní s predchádzajúcim týždňom o 64,5 percenta.

V 10. kalendárnom týždni bolo spolu hlásených 6746 ochorení, čo predstavuje chorobnosť 877 prípadov na 100 tisíc obyvateľov, informovala TASR vedúca odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Košiciach Jana Seligová.

Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Košickom kraji u školákov vo veku od 6 do 14 rokov. Chorobnosť tejto vekovej skupiny predstavuje 1646 prípadov na 100 tisíc detí. Chrípkové prázdniny na školách tento týždeň neboli. Dnes popoludní, vzhľadom na 40-percentnú absenciu žiakov, oznámila uzavretie školy ZŠ v Nižnej Kamenici. Žiaci zatiaľ dostali voľno od pondelka do stredy 16. marca.

V kraji majú najvyššiu chorobnosť Košice s 1236 ochoreniami na 100 tisíc obyvateľov. Nasledujú ich okresy Trebišov a Rožňava.

Podľa Seligovej epidemiológovia minulý týždeň izolovali vírus chrípky u dvoch dospelých osôb. Potvrdili, že ide o chrípky typu B, ktorá spôsobuje pomalšie šírenie ochorenia, s dlhšou dobou trvania. Tento fakt naznačuje, že aj v nasledujúcich týždňoch je možné očakávať zvyšujúci sa počet akútnych ochorení horných dýchacích ciest podobných chrípke.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/