(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
PIATOK v športe /nohejbal, volejbal, hokej/
@ Aktuálne -> Šport     Mar 12 2005 - 19:38 GMT
Nohejbal: Zmena v kalendári, valné zhromaždenie v júni spolu s voľbami

Košice 11. marca (TASR) - Tohtoročná nohejbalová sezóna na Slovensku odštartovala tradične seriálom Slovenského pohára od žiakov po dospelých, v kalendári však nastala nečakaná pauza. Nielenže sa neuskutoční 1. kolo seriálu trojíc Grand Prix Slovakia 19. marca v Hlohovci, ale ak sa nepridá k DPMK Košice a Nitre ešte aspoň jeden klub, GPS zrušia.

Hlohovčania narušili aj vyžrebovaný nový ročník I.ligy, lebo chceli hrať v českej lige. To im nevyšlo a nakoniec budú hrať iba v II. slovenskej lige. Prvoligovú súťaž so 6 celkami však museli prežrebovať. na začiatku apríla usporiadajú v Košiciach finálový turnaj EPM, na ktorom okrem domáceho tímu DPMK, obhajcu prvenstva, českého Sokola Modøice by mali ešte hrať šampióni z Maďarska a Rumunska. Po prvýkrát na slovenskej pôde sa uplatnia nové pravidlá platné od 1. januára 2005 o jednom dopade pre dvojice aj trojice.

Rušný bude aj mesiac jún, v ktorom sa okrem majstrovstiev Slovenska jednotlivcov, dvojíc a trojíc uskutoční v Košiciach valné zhromaždenie Slovenskej nohejbalovej asociácie spojené s voľbami.

***

Volejbal: Nové Mesto - Humenné 3:1 v 1. zápase 1/4-finále play off extra mužov

VK Cityfarma Nové Mesto nad Váhom - VK Chemes Humenné 3:1 (10, -21, 23, 20)

86 minút, rozhodovali: Kováčik, Mokrý, 450 divákov

Na zápasy 1:0

***

Hokej: Nitra - Košice 5:3 v 4. zápase štvrťfinále play off ST extraligy

HKM Dynamax Nitra - HC Košice 5:3 (0:2, 3:1, 2:0)

Góly: 24., 36. Podstavek, 25. ¼. Kolník, 49. Vlk, 58. Kmeč - 13., 16. Lipianský, 33. Bicek. Rozhodovali: Lokšík - Pavlovič, J. Tvrdoň, vylúčení: 8:14, navyše: Cibák (Košice) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, striedania: 16. Fikrt za Lipovského - 41. Kowalczyk za Kledrowtza, 5200 divákov, vypredané

Na zápasy: 1:3

Ak chcela Nitra pomýšľať aspoň za zdramatizovanie série, ktorá mala byť podľa odborníkov najvyrovnanejšia, musela v tomto stretnutí zvíťaziť. V 13. minúte otvoril skóre Lipiansky, keď pre hrúbku domácich obrancov pri hre 4:4 ostal sám pred Lipovským a pomedzi betóny mu nedal šancu. O dve minúty neskôr ten istý hráč vyhnal gólmana domácich z bránky a s Nitranmi to vyzeralo zle-nedobre. V 24. minúte vykresal v presilovk nádej pre Nirtu Podstavek a o pár sekúnd sa začínalo odznova, keď Kolník delovkou spoza modrej prekvapil Laca, načo tréner hostí Gregor reagoval oddychovým časom. V 33. minúte opäť viedli železiari potom ako hrúbku v obrane Nitry spomedzi kruhov využil Bicek. Lenže Dynamax neskladal zbrane a po 4 sekundách z presilovky 5:3 vyrovnal Podstavekovým druhým gólom v stretnutí. Nitrania sa prvýkrát dostali do vedenia v 49. minúte, keď Vlk prestrelil pri hre 4:4 všetko čo mu stálo v ceste. Dve minúoty pred koncom zápasu znamenal, že sa séria bude ešte aspoň raz sťahovať na východ. Nakoniec sa mohol Fikrt spolu s divákmi vyblázniť do sýtosti, veď domáci po rokoch konečne vyhrali zápas play off.

Hlasy trénerov po 4. zápase štvrťfinále play off hokejovej ST extraligy Nitra - Košice 5:3

Rudolf Uličný, tréner Nitry: "Som rád, že sme neprehrali sériu na nulu. V tomto zápase sa ukázalo, o čom je play off - o psychike. Keď sme vyrovnali dvoma gólmi, zrazu sme si vedeli aj prihrať. Chceli sme vyhrať aspoň jeden zápas, hlavne kvôli našim skvelým divákom, čo sa nám aj vďaka nim nakoniec podarilo."

Dušan Gregor, tréner Košíc: "My sme dobre začali, ale potom sme hrali zle a nedisciplinovane. Nepochopiteľné je, že po dobrej prvej tretine takto pokazíme zápas."


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/