(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V piatok horeli v Košickom kraji dve stolárske dielne
@ Aktuálne -> Región     Mar 14 2005 - 08:02 GMT
Košice (TASR) - Piatok nebol šťastným dňom pre dve stolárske dielne v Košickom kraji, v ktorých vypukol požiar.

Krátko pred pätnástou hodinou vznikol požiar v stolárskej dielni spoločnosti Stavivá v Trebišove. Podľa informácií krajského operačného dôstojníka Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Ladislava Baltoviča ho zapríčinil elektrický skrat. Škodu vyčíslili na 800 tisíc Sk. Uchránené hodnoty predstavujú 10 miliónov korún.

Okolo 21.00 h začalo horieť aj v obci Hincovce v okrese Spišská Nová Ves. Požiar zachvátil prístavbu, ktorá slúžila ako stolárska dielňa, a strechu rodinného domu. Oheň sa podľa polície vznietil od pece na tuhé palivo, podľa predbežnej správy hasičov príčinou mohla byť škára v komíne. V dielni zhorelo zaradenie a stroje, požiar poškodil strechu domu. Ako pre TASR spresnila Oľga Lukáčová z Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach k zraneniu osôb nedošlo, majiteľovi však vznikla zhruba 1,5 miliónová škoda.

Na miesto privolali expertov z Kriminalisticko-expertízneho ústavu KR PZ v Košiciach, ktorí stanovia presnú príčinu požiaru. Policajný orgán odboru skráteného vyšetrovania Úradu justičnej a kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/