(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košickom kraji s podporou EÚ pribudnú tri podnikateľské inkubátory
@ Aktuálne -> Verejná správa     Mar 16 2005 - 08:16 GMT
Košice (TASR) - V Gelnici, Spišskej Novej Vsi a Moldave nad Bodvou pribudnú podnikateľské inkubátory. Až 95 % prostriedkov na ich realizáciu získajú mestá z Operačného programu Priemysel a služby Európskeho regionálneho rozvojového fondu (ERDF) a zo štátneho rozpočtu.

Spolu s mestami sa na príprave technicko-ekonomických štúdií a projektov zriadenia inkubátorov podieľal Košický samosprávny kraj (KSK). Ako dnes informovala hovorkyňa Úradu KSK Soňa Jakešová, všetky tri podané projekty už ministerstvo hospodárstva schválilo. Nové podnikateľské inkubátory pribudnú do 20 mesiacov od podpísania zmluvy.

Inkubátory by mali prispieť k úspešnému vzniku nových firiem a rozvoju malého a stredného podnikania v regióne košického vyššieho územného celku. "Prípravu štúdií a projektov podnikateľských inkubátorov sme podporili z prostriedkov KSK sumou 1,4 milióna Sk a odborným poradenstvom sme sa podieľali aj na ich spracovaní," uviedol v tejto súvislosti predseda KSK Rudolf Bauer.

Príspevkom KSK bude aj 2,5-% spoluúčasť na kofinancovaní výstavby, pričom príslušné mestá do realizácie inkubátorov rovnako investujú 2,5 % z celkových nákladov.

Celkové náklady na podnikateľský inkubátor v Gelnici predstavujú 38 miliónov Sk, pričom pôjde o jeden z najväčších inkubátorov v regióne. Gelnický okres patrí medzi depresné, hospodársky problémové oblasti KSK. Jeho rozvoj, podpora malého a stredného podnikania a oživenie výroby, vrátane zvyšovania zamestnanosti, preto patria medzi priority, konštatoval košický župan.

Celkové náklady na výstavbu podnikateľského inkubátora v Spišskej Novej Vsi predstavujú 28,36 milióna Sk. Výstavba podnikateľského inkubátora v Moldave nad Bodvou bude stáť 22 miliónov Sk.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/