(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Špeciálnu informačnú linku o poplatkoch za odpady zriadili v Košiciach
@ Aktuálne -> Verejná správa     Mar 29 2005 - 07:20 GMT
Košice (TASR) - Osobitnú telefónnu linku, na ktorej môžu občania získať informácie o poplatkoch za komunálny odpad, zriadili v Košiciach.

Telefonická linka s číslom 64 19 231 je k dispozícii v pondelok, utorok, štvrtok vo zvyčajnom pracovnom čase, informovala hovorkyňa Magistrátu mesta Košice (MMK) Zuzana Bobriková. Spresnila, že nové Všeobecne záväzné nariadenie o komunálnych odpadoch a drobných stavebných odpadoch na území mesta prinieslo niekoľko zmien. Tie sa odrazili aj na zvýšenom záujme občanov o informácie, aktualizovanie údajov, vysvetlenie, či reklamácie súvisiace s miestnymi poplatkami za komunálny odpad. Nápor občanov počas stránkových dní, ale aj množstvo písomnej agendy spôsobili, že stále viac obyvateľov mesta má problém získať telefonicky základné informácie od pracovníkov referátu odpadového hospodárstva. Na osobitnej linke dostanú preto občania informácie, ktoré súvisia s poplatkom za komunálny odpad. Pracovníci magistrátu ich nemôžu priamo vybaviť, ale nasmerujú občana na konkrétneho referenta, ktorý ho má v agende podľa adresy, prípadne problému, ktorý potrebuje vyriešiť.

Aj keď mesto zriadilo špeciálnu linku, prosí obyvateľov o trpezlivosť pri jej využívaní. Vzhľadom na mimoriadny záujem sa môže stať, že občan sa nedovolá na prvý raz. V súvislosti s platobnými výmermi alebo výzvami, ktoré sú v týchto dňoch doručované do domácností, pracovníci referátu odpadového hospodárstva apelujú na občanov, aby si pozorne prečítali celý text. Mnohokrát sa stáva, že občan neprečíta výmer alebo výzvu a so sťažnosťou príde na magistrát zbytočne, dodala Bobriková.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/